Hogyan konvertálhat egy ePub fájlt PDF-be?

Hogyan konvertálhat egy ePub fájlt PDF-be?

Egy fájl megfelelő formátumba való konvertálása frusztráló folyamat lehet. Bár az általunk megosztott információk egyre nagyobb része ma már elektronikus, a megosztás módszerei hihetetlenül változatosak. Néha ez arra irányul, hogy korlátozzák az adott fájlt olvasni képes programokat, de gyakran egyszerűen azért, mert a különböző programokat különböző célokra használják. Egy ePub fájlt úgy terveztek, hogy a szöveget és a képeket egy papírkönyv digitális változataként jelenítse meg. A PDF szintén rögzített formátumú elrendezéssel rendelkezik, de sokféle dokumentumtípushoz használják.

Mi a különbség egy ePub fájl és egy PDF fájl között?

Ahhoz, hogy megtudjuk, hogyan lehet egy ePub fájlt PDF-be konvertálni, először is többet kell tudni arról, hogyan működnek a két fájl. Az ePub fájl, amelyet EPUB néven is stilizálnak, az XHTM, a CSS és az XML stíluslapok opcionális használatán alapul. A formátum alapkoncepciójaként érdemes kiemelni a különböző és lebegő dizájn használatát, amely lehetővé teszi a különböző eszközök képernyőin történő megjelenítés adaptálását. Az ePub fájl .epub fájlkiterjesztéssel rendelkezik, és egyfajta ZIP fájl, amely tartalmazhat grafikai elemeket és szövegeket PDF, xHTML és HTML formátumban.

A PDF fájl az Adobe Systems által készített elektronikus dokumentumformátumnak felel meg. A PostScript nyelv jellemzőit használja. A PDF-fájlok a szöveget grafikákkal, képekkel és szöveges alakzatokkal kombinálják. Az egyes fájlok a .pdf kiterjesztést használják.

PDF Candy

Az első ePub fájl pdf-be konvertáló program, amelyet meg szeretnénk osztani, a PDF Candy. A PDF Candy egy asztali alkalmazás, amelyet a webböngészőn keresztül használhat, például a Goggle Chrome vagy a Mozilla Firefox segítségével. Ez egy nagyon könnyen használható online PDF-konvertáló, intuitív drag and drop lehetőségekkel és számos konvertálási lehetőséggel az ePub fájlkonvertálójukon felül.

https://pdfcandy.com/

Kövesse az alábbi lépéseket a PDF Candy használatához:

  • Adjon hozzá egy PDF-be konvertálandó ePub fájlt drag and drop segítségével vagy a „fájl hozzáadása” gomb segítségével.
  • Állítsa be az eredményül kapott oldalformátumot és margóértéket.
  • Kattintson a ‘Convert to PDF’ gombra a fájl PDF formátumba való konvertálásához.
  • Ha a konvertálás befejeződött, töltse le az új fájlt PDF formátumban.


Convertio

Az ePub fájlok PDF-be való ingyenes online konvertálása lehetséges az olyan programoknak köszönhetően, mint a Convertio. Nem kell semmilyen alkalmazást letöltenie, csak lépjen be ehhez az online konverterhez a böngészőn keresztül, és kövesse a lépésről lépésre bemutatott útmutatót:

  • Töltse fel az ePub fájlt a platformra a Google Drive-ról, a számítógépéről, a Dropboxból vagy egy URL hozzáadásával. Ezt megteheti úgy is, hogy a fájlt a weboldalra húzza.
  • Válassza ki a PDF formátumot az átalakításhoz. A Convertio 200 támogatott formátummal rendelkezik, ezért kifejezetten a PDF kiterjesztést kell kiválasztania.
  • Végül várjon néhány másodpercet, és amikor a fájl átalakítása megtörtént, azonnal mentse a PDF-et a számítógépén lévő mappába.

https://convertio.co/

CleverPDF

Egyes alkalmazások megnehezítik az EPUB fájlok PDF-be való konvertálását, mivel regisztrációhoz kötöttek. Az alkalmazások regisztrációja bosszantó lehet, mivel gyakran az e-mail címének megadásával jár, és előfordulhat, hogy csak korlátozott számú alkalommal szeretné használni a szolgáltatást. A CleverPDF nem igényel regisztrációt, és a fájlokat névtelenül töltheti fel. Ehhez egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

  • Húzza a fájlt a fájlterületre, vagy válasszon egy, a számítógépén elmentett fájlt.
  • A „Konvertálás indítása” gombra kattintva a folyamat azonnal elindul.
  • Az átalakítási folyamat befejezése után azonnal letöltheti a PDF-fájlt.
  • Az átalakított fájl 30 perc elteltével automatikusan eltávolításra kerül a szerverről. Ha hamarabb vagy azonnal szeretné eltávolítani, kattintson az ‘Eltávolítás’ gombra.
  • A CleverPDF segítségével szoftver nélkül konvertálhat fájlokat a felhőben. Mindössze egy internetkapcsolatra és egy webböngészőre van szüksége a PDF szerkesztéséhez vagy konvertálásához Windows, Linux, iOS, MAC vagy bármilyen operációs rendszeren.

https://www.cleverpdf.com/

Epubor

Az Epubor Ultimate egy gyors és hatékony ePub PDF-fájlkonvertáló. Képes egy teljes könyvgyűjteményt néhány perc alatt átalakítani. Teljes menüje van alkalmazásokkal a konvertálási eljárás testreszabásához.

Az ePub fájl Epuborba történő importálása után az egész folyamat egyszerűsítése érdekében elkezdi nyomon követni az importálási útvonalat. Használata egyszerű, bár hiányzik néhány olyan funkció, amely javítaná a felhasználói élményt. Van egy online verziója és egy letölthető alkalmazás, külön Windows és macOS opciókkal.

https://www.epubor.com/

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.