Mi az a Mascarpone? Tudja meg, mi különbözteti meg más sajtoktól

Mi az a Mascarpone? Tudja meg, mi különbözteti meg más sajtoktól

A mascarponét a tiramisu krémes, zamatos összetevőjeként ismerheti – de mi is az a mascarpone? Hogyan használják még a mascarponét? Sajt, tejszín vagy mindkettő? Olvasson tovább, hogy választ kapjon a gyakran feltett kérdésekre, valamint néhány komoly receptinspirációt, ami miatt rohanni fog a boltba, hogy feltöltse a készleteit.

Mi az a mascarpone sajt?

A mascarpone sajt egy lágy olasz dupla vagy tripla krémsajt. A gyártótól függően jellemzően 60-75%-os zsírtartalommal rendelkezik, ami szuper kenhető, selymes állagot kölcsönöz neki. A Mascarpone sajt az észak-olaszországi Abbiategrassóból és Lodiból származik. Friss sajt, amelyet leggyakrabban pasztőrözött tehéntejből készítenek. Egyes sajtokkal ellentétben, amelyekhez állati eredetű oltóanyagot adnak hozzá, a mascarpone vegetáriánus. Úgy készül, hogy a tejszínt felmelegítik, és a tejszín megszilárdítása és sűrítése érdekében olyan savakat adnak hozzá, mint a borkősav (más néven borkőtejszín), citromsav vagy citromlé. A mascarponét ezután egy sajtkendőn keresztül átszűrjük, hogy eltávolítsuk a felesleges savót.

Mi az a Mascarpone krém?

A mascarpone krém egy hagyományos olasz tejszínhab. A mascarpone sajt tojással és cukorral történő felverésével készül, és a tiramisu fanyar, bársonyos rétege. Olaszországban a mascarpone krémet gyakran tálalják font sütemény, friss bogyós gyümölcsök vagy eszpresszó ital mellé. A BelGioioso a Crema di Mascarpone néven forgalmazza saját édesített mascarponekrém-változatát.

A mascarpone krém otthoni elkészítése:

  • Keverjen össze 16 uncia mascarpone sajtot és ½ csésze cukrot, amíg a keverék könnyű és habos nem lesz.
  • Lassan adjunk hozzá 3 tojássárgáját, amíg krémes nem lesz.
  • Az ízletes befejezéshez adjon hozzá 2 evőkanál rumot, brandyt vagy konyakot.

Milyen íze van a Mascarponénak?

A mascarpone sajtot gyakran hasonlítják a krémsajthoz, a ricotta sajthoz, a crème fraiche-hez és a röghöz, azonban a mascarpone édesebb és kevésbé fanyar termék, mint társai. A mascarpone enyhén édes, egy csipetnyi savassággal. Gazdag, krémes állaga miatt édes és sós ételek kényeztető kiegészítője egyaránt.

Finom Mascarpone receptek

Próbálja ki egy klasszikus olasz ételben, a tiramisuban, vagy a krémes mascarponés burgonyapüré főszereplőjeként. Az olyan sós ételeket, mint a krémes parmezános rizottó és a krémes polenta, még dekadensebbé teheti a mascarpone sajt beépítésével.

Ha valami édesebbet szeretne, mascarpone sajtot adhat bármilyen házi készítésű fagylaltalaphoz. Keverjen 8 uncia mascarponét a felmelegített pudingporhoz, mielőtt felforralja, hogy gazdag ízt és extra krémes állagot kapjon. Mi a citromos habcsókos pitefagylalt pikáns kiegészítőjeként szeretjük.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.