A „felhő” kifejezés a korai hálózati ábrákból származik, amelyeken a felhő képét egy nagy hálózat, például egy WAN jelölésére használták. A felhő végül a teljes internethez társult, és a két kifejezést ma már szinonimaként használják. A felhőt használhatjuk bizonyos online szolgáltatások leírására is, amelyeket együttesen „felhőalapú számítástechnikának” neveznek.

Mi az a felhő

A népszerű felhőalapú szolgáltatások közé tartoznak például a webes alkalmazások, a SaaS, az online biztonsági mentés és az online tárolás egyéb típusai. Az olyan hagyományos internetes szolgáltatások, mint a webtárhely, az e-mail és az online játékok szintén a felhő részének tekinthetők, mivel ezek nem a felhasználók helyi számítógépein, hanem internetes szervereken működnek. Még az olyan közösségi oldalak is, mint a Facebook és a LinkedIn, technikailag felhőalapú szolgáltatások, mivel online tárolják az Ön adatait.

Bár a „felhő” a legtöbb fogyasztó számára csupán egy divatos szó, a vállalkozások számára fontos szerepet játszik. A szoftverszolgáltatások felhőbe költöztetésével a vállalatok hatékonyabban oszthatják meg az adatokat, és központosíthatják hálózati biztonságukat. Emellett a felhőalapú virtualizáció segítségével a vállalkozások csökkenthetik a megvásárolni kívánt számítógépes rendszerek és szoftverlicencek számát. A végeredmény pedig egy hatékonyabb és kevésbé költséges módja a vállalkozás működtetésének.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.