A YouTube egy videómegosztó szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy más felhasználók által közzétett videókat nézzenek, és saját videókat töltsenek fel. A szolgáltatás 2005-ben indult független weboldalként, majd 2006-ban a Google felvásárolta. A YouTube-ra feltöltött videók megjelenhetnek a YouTube weboldalán, és más weboldalakra is felkerülhetnek, bár a fájlokat a YouTube szerverén tárolják.

Mi az a YouTube

A YouTube weboldal szlogenje a „Broadcast Yourself” (Sugározd magad). Ez arra utal, hogy a YouTube szolgáltatás elsősorban olyan hétköznapi emberek számára készült, akik az általuk készített videókat szeretnék közzétenni. Bár számos vállalat és szervezet is használja a YouTube-ot üzleti tevékenységének népszerűsítésére, a YouTube-videók túlnyomó többségét amatőrök készítik és töltik fel.

A YouTube-videókat a világ minden tájáról, mindenféle háttérrel rendelkező emberek teszik közzé. Ezért a YouTube-on a videók széles skálája érhető el. Néhány példa: amatőr filmek, házi készítésű zenei videók, sportbalesetek és egyéb vicces, videóra vett események. Az emberek a YouTube-ot oktatóvideók közzétételére is használják, például lépésről-lépésre történő számítógépes segítségek, csináld magad útmutatók és egyéb hogyan csináld videók közzétételére. Mivel a Google a videóoldalakon generált reklámkattintások után bevételmegosztást kínál, egyes felhasználóknak sikerült a YouTube-ot nyereséges vállalkozássá tenniük.

Bár a YouTube üzleti platformként is szolgálhat, a legtöbb ember egyszerűen szórakozásból látogatja a YouTube-ot. Mivel sokan hordanak maguknál digitális fényképezőgépet vagy videorögzítésre alkalmas mobiltelefont, ma már több eseményt rögzítenek videóra, mint valaha. Bár ez szórakoztató videók bőséges gyűjteményét hozta létre, azt is jelenti, hogy az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy bármit is tesznek a nyilvánosság előtt, azt videóra vehetik. És ha valamit videóra vesznek, az könnyen előfordulhat, hogy az egész világ számára láthatóvá válik a YouTube-on.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.