Mi az az asztali számítógép

Az asztali számítógép (vagy asztali PC) olyan számítógép, amelyet úgy terveztek, hogy egyetlen helyen maradjon. Ez lehet torony (más néven rendszeregység) vagy all-in-one gép, mint például egy iMac. A laptopoktól és más hordozható eszközöktől eltérően az asztali számítógépek nem kapnak áramot belső akkumulátorról, ezért mindig konnektorhoz kell csatlakoztatni őket.

A számítógépek korai korszakában az asztali számítógépek voltak az egyetlen elérhető személyi számítógépek. Mivel laptopok és táblagépek még nem léteztek, minden otthoni számítógép asztali számítógép volt. Akkoriban még az „asztali számítógép” kifejezést használták a személyi számítógépek és a nagyobb számítógépek, például a nagyszámítógépek és a szuperszámítógépek megkülönböztetésére.

Mi az az asztali számítógép

Míg az asztali számítógépek több évtizeden át a legnépszerűbb személyi számítógépek voltak, az utóbbi években a laptopok eladásai meghaladták az asztali számítógépekét. A mobil számítástechnika térnyerése miatt ez a tendencia valószínűleg folytatódik. Az asztali számítógépek azonban továbbra is a legnépszerűbb választás maradnak az üzleti munkaállomások és a családi számítógépek esetében.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.