Mi az a böngészőbővítmény?

A böngészőbővítmény egy kis szoftver-kiegészítő, amely új funkciókat ad a webböngészőhöz. Megváltoztathatja egy beépített funkció működését, vagy teljesen új funkciókat adhat hozzá. Egy bővítmény például lehetőséget adhat a kiválasztott szöveg lefordítására, vagy megváltoztathatja a lapok megjelenését, ha a böngészőt teljes képernyőn használja. A bővítmények közvetlenül a böngészőbe is integrálhatnak weboldalfunkciókat, például az aktuális weboldalra mutató linket tweetelhetik, vagy egy képet menthetnek egy Pinterest táblára.

Sok böngésző rendelkezik a bővítmények központi tárházával, ahol böngészhet és telepíthet bővítményeket, mint például a Chrome Web Store vagy az Apple App Store Safari Extensions szekciója. Ezek a központi helyek több kategóriába sorolják a bővítményeket, és mindegyikhez leírást, képernyőképeket és felhasználói véleményeket biztosítanak.

A bővítményeket közvetlenül a fejlesztő webhelyéről is telepítheti, de ne feledje, hogy nagyon figyeljen arra, hogy a bővítmény milyen adatokhoz fér hozzá. Egy tisztességtelen fejlesztőtől származó bővítményről kiderülhet, hogy rosszindulatú szoftver, amely jelszavakat lop vagy titokban átirányítja a forgalmat.
Egy bővítmény telepítése után általában megjelenik a böngésző eszköztárában egy ikon a bővítményhez. Az ikonra kattintva megnyílik egy menü, ahol meghívhatja a bővítményt, vagy testre szabhatja a beállításait. A bővítményeket támogató böngésző lehetőséget biztosít azok kezelésére is, például arra, hogy bármikor engedélyezze vagy letiltsa őket, illetve eltávolítsa azokat, amelyekre már nincs szükség.

Mi az a böngészőbővítmény?

MEGJEGYZÉS: A böngészőbővítmények mindegyike egy adott böngészőhöz készült, így a Safari számára tervezett bővítmény nem lesz kompatibilis a Firefox vagy a Chrome böngészővel. Két olyan böngésző azonban, amelyiknek közös a mögöttes böngészőmotorja (például a Google Chrome és a Microsoft Edge motorját működtető Chromium motor), képes megosztani a bővítményeket.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.