Mi az a DVR?

A „Digital Video Recorder” rövidítése.

A DVR egy olyan eszköz, amely digitálisan rögzíti, menti és lejátssza a televíziós műsorokat. A DVR az élő televíziós adás szüneteltetésére is képes, mivel folyamatosan rögzíti az élő műsorok adás közbeni pufferét. Később a felhasználó dönthet úgy, hogy előreteker (gyakran a reklámok alatt), hogy visszatérjen az élő televíziózáshoz.

A legtöbb műholdas és kábeltelevíziós társaság kétféle DVR-funkciót kínál: a helyi DVR-t merevlemezek vagy a tuner dobozokba épített szilárdtest-meghajtók segítségével, vagy a felhőalapú DVR-t, amely a videót egy távoli szerveren rögzíti és tárolja. A YouTubeTV-hez hasonló streaming TV-szolgáltatások csak felhő DVR-t kínálnak, mivel nem biztosítanak hardveres dobozokat. A DVR-felvételeket a programfüzet segítségével ütemezheti – egyszerűen csak böngésszen vagy keressen a listák között, és válassza ki a felvenni kívánt műsorokat. Amint a műsorok rögzítésre kerültek, megjelennek egy olyan listában, amelyet bármikor elérhet, hogy igény szerint megnézhesse őket.

A TiVo gyártotta az első olyan dedikált DVR-készülékeket, amelyek képesek voltak élő tévéműsorok rögzítésére és szüneteltetésére. A TiVo készülékek ugyanazokat a funkciókat látják el, mint a közvetlenül a kábel- vagy műholdas szolgáltató által kínált DVR-ek, de havi bérlés helyett egyszeri vásárlással vásárolhatók meg. Egyes TiVo készülékek a kábeltársaság által biztosított kábelkártya segítségével kábeldobozként is működhetnek, míg mások antennával (kábel- vagy műholdas előfizetés nélkül) a földfelszíni televíziós adásokat is rögzíthetik. Bár a saját TiVo-boxot vásárló TiVo-felhasználók elkerülhetik a kábeltársaságtól fizetendő havi bérleti díjakat, a műsorlistákért továbbra is havi díjat kell fizetniük, ha felvételeket akarnak ütemezni.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.