Mi az a Jelszókezelő?

A jelszókezelő egy olyan szoftver, amely erős jelszavakat generál, azokat egy titkosított adatbázisban tárolja, és szükség esetén visszakereshetővé teszi. Ha a jelszókezelő böngészőbővítményét telepíti a webböngészőre, akkor az automatikusan kitölti a felhasználóneveket és jelszavakat a weboldalakon. A jelszókezelő adatbázisa titkosított és egy fő jelszóval védett, bár egyes jelszókezelők biometrikus vagy hardveralapú tokeneket is használnak a jelszavak eléréséhez.

Mi az a Jelszókezelő?

A jelszómenedzserek megfelelő használat esetén többféle módon is segíthetnek a személyes adatok biztonságának megőrzésében.

Azáltal, hogy erős jelszót generálnak, amely gyakran betűkből, számokból és speciális karakterekből álló véletlenszerű sorozat, sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy a jelszót kitalálják.
Azáltal, hogy minden fiókhoz egyedi jelszót használ, megakadályozza, hogy egy webhely jelszavának kiszivárgása miatt más webhelyek számára is felfedje jelszavát.
A jelszavak titkosított adatbázisban való tárolása biztonságban tartja azokat, amíg az adatbázishoz hozzáférni próbáló személyek nem rendelkeznek az Ön fő jelszavával is.
Az erős jelszavak különböző formájúak lehetnek. vNf$6zWSmubH egy példa a 12 karakter hosszú, betűket, számokat és speciális karaktereket tartalmazó jelszóra. fovraq-8jenga-nEbryw másképp van formázva, és arra szolgál, hogy könnyebb legyen beírni olyan helyzetekben, amikor a jelszó nem másolható és illeszthető be egy mezőbe. Mivel ezek a jelszavak a jelszókezelőben kerülnek tárolásra, nem kell elég egyszerűnek lenniük ahhoz, hogy bárki megjegyezze őket.

Egyes jelszókezelők a biztonságos jelszóadatbázist helyben, az eszközön tárolják, míg mások felhőalapú tárolóban. Bárhol is tárolja, az adatbázis a fő jelszóval titkosítva van. A mesterjelszó nélkül a jelszóadatbázis hozzáférhetetlen lesz. Ügyeljen arra, hogy olyan hosszú és összetett jelszót válasszon, amely elég hosszú és összetett ahhoz, hogy senki más ne találja ki, de mégis emlékezetes maradjon az Ön számára.

MEGJEGYZÉS: Egyes webböngészők beépített jelszókezelőket tartalmaznak. Ezek automatikusan be tudnak jelentkezni a webhelyekre, de csak akkor, ha az adott böngészőt használja. Egy külön jelszókezelő használatával akkor is hozzáférhet jelszavaihoz, ha másik böngészőre vált; ha felhőalapú jelszókezelőt használ, akkor még akkor is hozzáférhet jelszavaihoz, ha bármelyik eszközön telepítve van.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.