A Kindle egy hordozható e-olvasó, amelyet az Amazon.com fejlesztett ki. Lehetővé teszi digitális könyvek, újságok, magazinok és egyéb elektronikus kiadványok letöltését és olvasását. A Kindle beépített hangszórót és fejhallgató-csatlakozót is tartalmaz hangoskönyvek vagy háttérzene hallgatásához.

Az első Kindle 2007 novemberében jelent meg, és azóta több frissített változat is megjelent. A Kindle Fire kivételével minden Kindle speciális kijelzőtípust használ, amelyet „E Ink”-nek vagy elektronikus papírnak neveznek. A tipikus laptopok képernyőjétől vagy számítógép monitorától eltérően az E Ink kijelző monokróm, és nincs háttérvilágítása. Ehelyett világos háttérrel rendelkezik, a szöveg és a képek pedig szürkeárnyalatos színben jelennek meg. Az eredmény egy papírszerű kijelző, amely fényes napfényben is jól látható.

Mi az a Kindle?

A Kindle készülékre a tartalom letöltése a beépített Wi-Fi kapcsolat (a 2010-ben vagy később megjelent Kindle készülékekben elérhető) vagy az Amazon saját 3G Whispernet hálózata segítségével történhet. Ez a Whispernet hálózat az Amazon.com által a Kindle-felhasználóknak nyújtott ingyenes szolgáltatás, amelyhez nem szükséges vezeték nélküli előfizetés. Az Amazon.com egy „Whispersync” szolgáltatást is biztosít, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vezeték nélkül szinkronizálják az adatokat több Kindle készülék között.

Bár a Kindle-t eredetileg alapszintű e-olvasónak tervezték, minden egyes iterációja egyre több funkciót biztosított. A Kindle legújabb változatai például webböngészőt is tartalmaznak, amely lehetővé teszi a weboldalak megtekintését. A 2011 szeptemberében bemutatott Kindle Fire legalább annyira tablet, mint e-olvasó, mivel színes érintőképernyővel rendelkezik, és Android operációs rendszert futtat. A Kindle Fire felhasználók közvetlenül az Amazon.com Appstore-ból is letölthetnek alkalmazásokat.

MEGJEGYZÉS: A Kindle e-könyv fájlok .AZW fájlkiterjesztéssel kerülnek mentésre.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.