A Vlog a „video blog” rövidítése, és „vlog”-nak ejtik (egy szótag). A vlog egy olyan blog vagy webnapló, amely videoklipeket tartalmaz. Lehet teljesen videó alapú, vagy tartalmazhat videót és írott kommentárt is. A vlogok számos típusa elérhető a weben, köztük oktatóvideók, utazási frissítések és személyes kommentárok.

Mi az a Vlog?

A vlogokat készítő embereket „vloggereknek” nevezik. Egyes vloggerek szórakozásból posztolnak videókat, míg mások reklámok útján történő bevételszerzés céljából működtetnek vlogokat. Bár lehetőség van vlog-weboldalt létrehozni, sok vlogger a YouTube-on teszi közzé vlogjait, mivel így könnyebben megtalálhatók a videóik. Ráadásul a YouTube ingyenes videohosztingot kínál, ami azt jelenti, hogy a vloggerek korlátlan számú videót tehetnek közzé anélkül, hogy webtárhelydíjat kellene fizetniük.

A vlog készítéséhez mindössze egy videokamerára, internetkapcsolatra és egy jó ötletre van szükség. Bár egy egyszerű mobiltelefonos videokamera is képes elvégezni a munkát, egy önálló HD videokamera sokkal jobb minőségű videókat készít. Olyan gyakran tehet közzé videókat, amilyen gyakran csak akar, bár ha úgy dönt, hogy blogot vezet, segít, ha következetes időközönként, például naponta vagy hetente egyszer teszi közzé őket. Ez segít a nézőidnek, hogy tudják, mikor lesznek új videók, így nagyobb valószínűséggel látogatják tovább a vlogodat.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.