Mi az a webkamera?

A webkamera egy kis digitális videokamera, amely a számítógéphez csatlakoztatva video- és hangfelvételt készít online videohívásokhoz. A hordozható számítógépek gyakran tartalmaznak egy vékony, beépített webkamerát, amely a fedélbe van beépítve, közvetlenül a képernyő fölé. Széles körben kaphatók különálló webkamerák is, amelyek USB-kapcsolaton keresztül csatlakoznak a számítógéphez, és a monitor tetejére csíptethetők.

Mi az a webkamera?

A webkamera leggyakoribb felhasználási módja az egyszemélyes vagy csoportos videohívásban való részvétel. Közösségi hívásokat olyan népszerű alkalmazásokon keresztül is kezdeményezhet, mint a Zoom, a FaceTime vagy a Facebook Messenger. Csatlakozhat online telekonferenciákhoz, vagy akár konzultálhat orvosával távgyógyászati rendeléseken keresztül. A webkamerát azonban videók rögzítésére is használhatja a későbbi lejátszáshoz vagy szerkesztéshez. A webkameráról videót közvetíthet az online emberek számára olyan streaming platformok segítségével, mint a Twitch. A webkamerát akár biztonsági kameraként is használhatja, bár a dedikált biztonsági kamerák jobb képminőséget nyújtanak, és nem igényelnek közvetlen kapcsolatot a számítógéphez.

Mivel az online videohívások gyakran erősen tömörítettek a sávszélesség megtakarítása érdekében, a webkameráknak nem kell ugyanolyan jó minőségű optikát és objektíveket tartalmazniuk, mint a dedikált digitális kameráknak. A legtöbb webkamera 1080p HD videóra korlátozódik, néhány csúcskategóriás webkamera akár 4K felbontásra is képes. Ha azonban ettől függetlenül a lehető legjobb képminőséget szeretné egy videóhíváshoz, sok csúcskategóriás digitális kamera szoftveresen konfigurálható webkameraként való működésre.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.