Mi az az Azure?

Az Azure a Microsoft által épített és üzemeltetett felhőalapú számítástechnikai platform. Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy alkalmazásokat futtassanak és tartalmakat tároljanak a felhőben. Bár a Microsoft az Azure-t a vállalati számítástechnikai igények támogatására tervezte, a szolgáltatás kisvállalkozások és magánszemélyek számára is elérhető.

Az Azure infrastruktúrája több, világszerte elosztott adatközpontból áll. A számítógépek globális hálózata alacsony késleltetést és nagy megbízhatóságot biztosít, függetlenül attól, hogy a felhasználók hol férnek hozzá a szolgáltatáshoz. Az Azure többféle szervertípust tartalmaz, köztük Windows Server, Linux és SAP HANA gépeket.

Az alábbiakban néhány példát mutatunk a több mint 200 Azure-megoldásból:

  • SaaS – webes alkalmazások és internetalapú szolgáltatások futtatása.
  • CDN – weboldalak és streaming tartalmak szolgáltatása a világ különböző pontjairól származó peremcsomópontokról
  • E-kereskedelem – az egyes látogatók számára lokalizált, testreszabott bevásárlókosár-élmény biztosítása.
  • Adatbázistárolás – nagy sebességű adattárolás és -hozzáférés lehetővé tétele.
  • Szoftvertesztelés – különböző operációs rendszereket futtató virtuális gépekhez való hozzáférés biztosítása.

A globálisan elosztott számítástechnikai hálózat előnyei miatt sok vállalkozás helyileg tárolt adatait olyan felhőszolgáltatásba helyezte át, mint az Azure. Bár az adatok és alkalmazások Azure-ra történő áttelepítése több lépést igényelhet, a folyamat megkezdése egyszerű. A fejlesztők regisztrálhatnak Azure-fiókot, létrehozhatnak egy új felhőalapú számítástechnikai „példányt”, és azonnal elkezdhetik használni a szolgáltatást.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.