Mi az a macskamenta?

Eufóriát vált ki, és izgatja az agy szexuális régióit. Valószínűleg hallucinogén.

Furcsa, kiszámíthatatlan és terméketlen viselkedéshez vezet azoknál, akik használják.

Ráadásul vadon nő, akár egy gyomnövény. Ez a társadalom legújabb fenyegetése? Nem, ez macskamenta!

Mi az a macskamenta?

A macskamenta növény valójában egy gyógynövény, és a mentafélék családjának viszonylag gyakori tagja. Ha a cicák valaha is úgy döntenének, hogy háborút indítanak a drogok ellen, a macskamentát betiltanák a „nepetalakton” nevű vegyi anyag miatt.

A laktonok kémiai üzeneteket közvetítenek a szervezeten belül, a nepetalakton pedig egyenesen a macska agyának örömközpontjába viszi az üzenetét, ahol véletlenszerűen izgathatja a macska szexszel, játékkal, vadászattal és táplálkozással kapcsolatos idegi áramköreit.

Mi az a macskamenta?

Minden az illatban rejlik

Bár a macska megpróbálhatja megenni a macskamentát vagy a macskamentás játékot, a macskamenta csak a szaga juttatja el a drogot a macska agyába, nem pedig a tényleges lenyelése.

Ezért van az, hogy egy játékban lévő kis mennyiségű macskamenta újra és újra boldoggá teheti a macskát. Ez az oka annak is, hogy a macskát néha jobban érdekli a kartondoboz, amelyben a macskamentás játék volt, mint a tényleges játék – a karton talán többet hordoz az illatból.

Ha úgy tűnik, hogy a macskádra nem hat a macskamenta, ne aggódj. A macskák macskamentára való érzékenysége genetikailag meghatározott, és vannak, akik egyáltalán nem reagálnak rá.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.