Kik voltak a hippik?

A hippik egy szubkultúra voltak az 1960-as években, amely az Egyesült Államokban alakult ki, de hamarosan más országokban is népszerűvé váltak. A hippik azokat a fiatalokat jelentették, akik egy alternatív életmódot és kulturális megközelítést választottak, kifejezve az ellenállást a korábbi generációk értékrendjei és társadalmi normái ellen.

Főbb Jellemzők:

  1. Szerelem és Béke:
    • A hippik kultúráját a „szerelem és béke” elvei határozták meg. Elutasították a háborút, erőszakot és az elnyomást, és a szeretet, a békés együttélés és a harmónia iránti vágy vezérelte őket.
  2. Kábítószerek:
    • A hippik kultúrájában széles körben használták a pszichedelikus kábítószereket, például a LSD-t, mivel úgy gondolták, hogy ezek segíthetnek a személyes felfedezésben, az érzelmi kibontakozásban és a tudatosság kiterjesztésében.
  3. Ruházat és Megjelenés:
    • A hippik sajátos öltözködési stílust követtek. Szabadságuk kifejezése volt a laza viselet, a virágokkal díszített haj, a színes és extravagáns ruhák és a bohém stílus.
  4. Zene és Kultúra:
    • A hippik kultúrája szorosan összefonódott a pszichedelikus zenével és a popkultúrával. Woodstock nevű zenefesztiváljuk, amelyet 1969-ben rendeztek meg, az egyik legikonikusabb esemény volt, amely a hippik mozgalmat szimbolizálta.
  5. Anti-háborús Mozgalom:
    • A hippik aktívak voltak az anti-háborús mozgalomban, különösen az Egyesült Államok vietnámi háborúja elleni tiltakozásokban. Ebben a kontextusban a „béke” és az „az élet ünneplése” volt az egyik fő üzenetük.
  6. Kommunák és Alternatív Életmód:
    • Sok hippik választott egy alternatív életmódot, élve kis közösségekben vagy kommunákban, ahol megoszthatták erőforrásaikat és együttműködhettek egy szabadabb és kreatívabb élet érdekében.

A hippik kultúrája a 60-as évek szimbóluma lett, és hatása ma is érezhető az alternatív életmódra és a kulturális megközelítésekre gyakorolt ​​hatása révén. A hippik mozgalma számos kulturális, társadalmi és politikai változást hozott, és a történelem egyik jellegzetes ellenkultúrájává vált.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.