Kik voltak jézus szülei?

Kik voltak jézus szülei?

Jézus Krisztus szülei Mária és József, az Újszövetség szerinti keresztény hagyományok és evangéliumok alapján. Az evangéliumok részletezik a körülményeket, amelyekben Jézus született, és bemutatják Máriát és Józsefet a Szentírás szereplőiként.

Mária (Mária Szűzanya):

  • Mária a Szentírás szerint Jézus anyja volt. Az evangéliumok szerint Máriát a Szentlélek fogamzotta el, és ő hozta világra Jézust. Mária a katolikus és az ortodox kereszténységben különleges tiszteletteljes szerepet tölt be, és gyakran Mária Szűzanya néven emlegetik.

József (Szent József):

  • József Mária jegyese és Jézus nevelőapja volt. A Szentírás azt mondja, hogy egy angyal, az Úr angyala megjelent neki álmában, és biztosította őt arról, hogy Mária terhessége isteni eredetű. József elfogadta ezt az üzenetet, és feleségül vette Máriát, és Jézust nevelte, mint a saját fiát.

Az evangéliumok, különösen Máté és Lukács evangéliumai, részletesen beszámolnak Jézus születéséről és a körülötte zajló eseményekről. Az evangéliumok szent könyvek, amelyeket a keresztények szentnek tartanak, és a keresztény hit alapját képezik. Az Újszövetség ezen részeiben olvashatók a Mária és József életével, valamint Jézus születésének történetével kapcsolatos információk.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.