Kik voltak a longobárdok?

A longobárdok egy germán eredetű nép voltak, akik jelentős szerepet játszottak a középkori európai történelemben. A longobárdok északi germán területekről származtak és a Római Birodalom területére irányultak a népvándorlás idején. Itáliában hoztak létre egy saját királyságot, ami a Longobárd Királyságnak nevezett államot eredményezte. A longobárdok történetük során számos kulturális és politikai változáson mentek keresztül.

Főbb Jellemzők:

 1. Népvándorlás:
  • A longobárdok a 6. század közepén, a germán területekről elindulva érkeztek az Itáliában lévő Római Birodalom területére. A népvándorlás során számos más germán törzs és nép is mozgott az európai kontinensen.
 2. Longobárd Királyság:
  • Az érkezésüket követően a longobárdok meghódították Itáliát, és 568-ban Alboin vezetésével létrehozták a Longobárd Királyságot. A királyság középkori Itália északi részét fedte le, és hosszú ideig fennmaradt.
 3. Államszervezet:
  • A longobárd királyságban a király és a főnemesek által vezetett társadalmi és politikai rendszer volt jellemző. A helyi közigazgatásban a hercegek irányították a kisebb területeket.
 4. Langobardicus Hortus:
  • A longobárdok híresek voltak gazdálkodási ismereteikről. „Langobardicus Hortus” vagy a „longobárd kert” egy olyan gazdálkodási módszerre utalt, amelyet a longobárdok fejlesztettek ki, és amely hatékonyan hasznosította a földet.
 5. Kulturális Hatások:
  • A longobárdoknak voltak saját kulturális és hagyományos elemük, és a longobárd művészet és építészet is fejlődött a korábbi itáliai stílusoktól eltérően.
 6. Katolikus Hit:
  • A longobárdok a középkorban áttértek a katolikus hitre, és számos templomot építettek. Például a társadalom egyik legfontosabb építészeti emléke, a társadalmi és vallási központot képező Monte Cassino kolostor, a longobárdok idejéből származik.

A longobárdok kulturális és történelmi örökségük révén jelentős hatást gyakoroltak az olasz történelemre és kultúrára, és az általuk létrehozott Longobárd Királyság hosszú ideig létezett az Itáliai-félszigeten.

Kik voltak a longobárdok?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.