Milyen növényt és virágot nem ehetnek a kutyák

Aloe Vera

Az Aloe Vera levelének belső része, a kocsonyás anyag és a levél külső része közötti sárgás anyag mérgező lehet a kutyák számára. Már kis mennyiségű fogyasztása is okozhat hasmenést és hányást, nagyobb mennyiségben pedig súlyos, akár életveszélyes állapotot idézhet elő. A növény egyébként értékes részei kutyák számára is fogyaszthatóak, de csak megfelelő feldolgozás után.

Gyöngyvirág

A gyöngyvirág rendkívül mérgező a kutyák számára. Nemcsak a növény, hanem a hagymája is magas szívglikozid-tartalommal rendelkezik, mely szívleállást okozhat. A mérgezés első jelei közé tartozik a szívritmuszavar, hasmenés, hányinger, majd remegés, ami akár halállal is végződhet. Ha gyanítod, hogy a kutyád hagymát evett gyöngyvirágból, azonnal keresd fel az állatorvost!

Muskátli hatása a kutyákra

Kölyökkutyák hajlamosak megrágcsálni a muskátlit, annak ellenére, hogy nem kifejezetten ízletes. A benne található geraniol és lialol lenyelve hányást, étvágytalanságot vagy levertséget okozhat. Bőrrel való érintkezés pedig irritációt vagy allergiás reakciót válthat ki.

Pillangósvirágúak Ide tartozik az aranyeső, lilaakác, valamint a csillagfürt is. A mérgezés súlyossága változhat, de hányástól kezdve akár izomrángás, májkárosodás, extrém esetben halállal is járhat. Ha gyanakszol rá, hogy a kutya érintkezett ezekkel a növényekkel, azonnal fordulj állatorvoshoz!

Mi történik ha a kutya tulipánt vagy nárciszt eszik

Ezen virágoknál különösen a hagyma mérgező, és tünetek közé tartozhat a nehézlégzés, görcsrohamok, valamint gyomor- és bélgyulladás. Sürgős orvosi beavatkozásra van szükség ilyen esetekben is.

Milyen növényt és virágot nem ehetnek a kutyák

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.