Mi az a BeReal alkalmazás?

A BeReal egy 2020-ban megjelent, 2022-ben egyre népszerűbbé váló francia közösségi média fotómegosztó alkalmazás. Arra ösztönzi a felhasználókat, hogy minden nap más-más időpontban, szűrők és szerkesztés nélkül posztoljanak egy fotót magukról és az életükről a képekhez.

Bizonyos szempontból hasonlít a Wordle-re, mivel a napi ciklusa a végtelen görgetés helyett a képernyőidő mértékletességét segíti elő.

Hogyan működik

Fiók létrehozása

Amikor egy felhasználó letölti a BeReal alkalmazást, hozzá kell adnia telefonszámát, nevét és életkorát. Ezután létrehoznak egy felhasználónevet és jelszót az alkalmazás használatához. Ekkor megkérik őket, hogy hozzák létre az első BeReal-posztjukat, hogy elkezdhessék látni mások fotóit is.

Fotó közzététele

Ezután minden nap más-más időpontban az alkalmazás figyelmezteti a felhasználókat, hogy itt az ideje fotót készíteni arról, amit éppen csinálnak. A felhasználóknak 2 percük van arra, hogy készítsenek egy fotót, és elküldjék a BeReal-be, hogy mások is láthassák. A képen az látható, amire a felhasználó fókuszált, valamint a felső sarokban egy kép a felhasználóról az aktuális állapotában.

A fotó beküldése előtt ki kell választaniuk a közönséget (csak barátok vagy mindenki). A felhasználók megoszthatják a tartózkodási helyüket is, és elmenthetik a képet a készülékükre. Miután a felhasználó közzétette a fotót, hozzáadhat egy képaláírást. Ha a fotót a szokásos kétperces időablakon kívül osztják meg, a többi felhasználó egy megjegyzést láthat, amely ezt közli velük.

Nem láthatja más fényképét, ha még nem tette közzé a sajátját aznapra.

Mi az a BeReal alkalmazás?

Interakció másokkal

Miután egy felhasználó közzétette a saját képét, láthatja másokét, és reagálhat rájuk. Ahhoz, hogy valaki fotójához hozzászólhassanak, a felhasználóknak barátoknak kell lenniük. Ha azonban „mindenki” láthatja a fényképet, akkor bárki reagálhat rá.

Hat szabványos emojival lehet reagálni, valamint lehetőség van egy RealMoji létrehozására is. A RealMoji segítségével a felhasználók saját képet készíthetnek magukról, ha lefotózzák magukat. Például a hüvelykujj fel emoji helyett a felhasználó küldhet magának egy hüvelykujj felfelé emojit.

Nem megfelelő tartalom jelentése

A BeReal felhasználási feltételei arra ösztönzik a felhasználókat, hogy jelentsenek minden olyan tartalmat, amely szexuális vagy pornográf, vagy gyűlöletbeszéddel, szélsőségességgel, erőszakkal, öngyilkossággal vagy önkárosítással kapcsolatos. A fényképek, RealMojik és kommentek mind jelenthetők, ha ezek a kategóriákba tartoznak, vagy a Felhasználási feltételek más pontjait sértik. Ide tartozik a spam és a reklám, valamint a zaklatás és a diszkrimináció is. Maga a vállalat azonban egy tárhelyszolgáltató cég, ami azt jelenti, hogy nem köteles ellenőrizni a mások által közzétett információkat.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.