A PayPal uralja a digitális fizetési színteret. Több mint 200 országban 360 millió aktív felhasználóval rendelkezik, és csak 2020 harmadik negyedévében négymilliárd fizetési tranzakciót bonyolított le.

A PayPal 1998 óta kínál alternatív lehetőségeket a fogyasztóknak a vásárlásra, valamint az online pénzküldésre és -fogadásra. A PayPal lehetővé teszi, hogy hitelkártya helyett bankszámlával fizessen online, és a kereskedők előtt rejtve tartja a fizetési adatait. A pénzküldést is egyszerűvé és a legtöbb esetben ingyenessé teszi. A PayPal lényegében feleslegessé tette a csekkeket és a költséges átutalási szolgáltatásokat.

Alapítása óta eltelt évtizedek óta a PayPal továbbra is a legjobb választás az online vásárlás és a pénzátutalás terén. Az alábbiakban elmondjuk, mit kell tudnia a PayPal használatának megkezdéséhez.

Mi az a PayPal?

Mi az a PayPal és hogyan működik?

A PayPal egy online fizetési rendszer, amely biztonságossá és védetté teszi az online fizetést, valamint a pénzküldést és -fogadást.

Ha bankszámláját, hitelkártyáját vagy betéti kártyáját összekapcsolja PayPal-fiókjával, a PayPal segítségével online vásárolhat a részt vevő üzletekben. A PayPal közvetítő szerepet tölt be a bankja és a kereskedők között, és biztonságban tartja a fizetési adatait.

A PayPal segítségével biztonságosan küldhet pénzt barátainak és családtagjainak, valamint fogadhat pénzt másoktól. Ez a funkció hasznos például a lakbér megosztásához lakótársakkal, vagy ha pénzt kap a születésnapjára.

Mi az a PayPal-hitel?

A PayPal Credit a PayPal hitelkeretprogramja. Olyan, mint egy virtuális hitelkártya, de csak olyan webhelyeken történő online fizetésre használható, amelyek elfogadják a PayPal-t. A hagyományos hitelkártyához hasonlóan a PayPal Hitel is lehetővé teszi a fizetések elhalasztását.

Miért érdemes a PayPal-t használni?

Biztonságos tranzakciók

Amikor betéti vagy hitelkártyával fizet online, a kereskedők néha hozzáférhetnek a fizetési adataihoz. A PayPal extra védelmet nyújt azáltal, hogy biztosítja, hogy a kereskedők soha nem látják az Ön érzékeny adatait. A PayPal számos funkciót is alkalmaz a számlák biztonságának megőrzése érdekében, például a végponttól végpontig tartó adattitkosítást, az opcionális kétfaktoros fiókbejelentkezést és a tranzakciók e-mailes visszaigazolását.

Egyszerű és kényelmes

A PayPal ma már az ötödik legelfogadottabb fizetési mód a Visa, a Mastercard, az American Express és a Discover után, és több millió online üzletben elérhető. Előfordult már, hogy szeretett volna online vásárolni, de nem tudott, mert nem volt kéznél a hitelkártyája? A PayPal segítségével a fiókjához kapcsolódó kártyákkal fizethet, anélkül, hogy újra be kellene gépelnie a kártyaszámokat. A PayPal-on keresztül történő vásárláshoz mindössze annyit kell tennie, hogy megjegyzi (vagy elmenti) a PayPal bejelentkezési adatait.

A PayPal használata ingyenes?

A PayPal-fiók létrehozása ingyenes, az online vásárlások és a legtöbb személyes tranzakció szintén ingyenes. A PayPal azonban bizonyos típusú tranzakciókért díjat számít fel.

A vásárlások díjai

A PayPal-t elfogadó kiskereskedőknél történő online vásárlásokért nem kell díjat fizetni, amennyiben nem kerül sor valutaváltásra. A külföldi pénznemben történő vásárlások esetén 3 vagy 4 százalékos külföldi tranzakciós díj fizetendő.

Személyes tranzakciók díjai

Amikor személyes okokból, és nem valamilyen kereskedelmi okból pénzt küld vagy kap pénzt barátainktól és családtagjaitól, a PayPal ezt személyes tranzakciónak tekinti. A PayPal rendelkezik egy speciális „Barátok és családtagok” füllel, amelyre személyes tranzakciók során kattinthat. Egyes ilyen tranzakciók díjkötelesek, míg mások nem, főként attól függően, hogy honnan veszi fel a pénzt, és hová küldi azt.

Ha a PayPal-egyenlegét, bankszámláját vagy Amex Send™-fiókját használja, a belföldi személyes tranzakcióknak nincs díja, a nemzetközi tranzakcióknak pedig 5 százalékos díja van (0,99 és 4,99 USD között). Ha betéti vagy hitelkártyával küld pénzt, belföldi tranzakció esetén 2,9 százalékos, nemzetközi tranzakció esetén 5 százalékos díjat kell fizetnie, valamint egy fix díjat, amely országtól függően változik (0,30 USD az USA-ból származó fizetések esetében).

Van-e díja a PayPal-on keresztül történő pénzfogadásnak? Általánosságban elmondható, hogy nem. A PayPal-on keresztül ingyenesen fogadhatsz pénzt egy barátodtól, amíg nincs valutaváltás.

A pénzfelvétel díjai

A PayPal használata során néhány egyéb díjjal is találkozhat. Bár a PayPal-fiók egyenlegének egy helyi számlára történő átutalása nem jár díjjal, meg kell várnia, amíg az összeg átutalásra kerül. Ha azonnali hozzáférést szeretne, akkor 1 százalékos díjat kell fizetnie. Ezenkívül a PayPal-számláról történő csekkfelvétel kifizetésenként 1,50 USD díjjal jár.

Hogyan lehet létrehozni PayPal-fiókot

Mielőtt PayPal-számlát nyitna, el kell döntenie, hogy milyen típusú számlát szeretne. A PayPal kétféle számlatípust kínál: személyes és üzleti számlákat.

Személyes PayPal-fiókok

A személyes PayPal-számla a leggyakoribb egyéni használatra szolgáló számla. Csak erre lesz szüksége ahhoz, hogy pénzt küldjön és fogadjon, vagy hogy a PayPal segítségével online vásároljon. Ezzel a fiókkal hozzáférhet a vásárlási előzményekhez, új bankszámlákat kapcsolhat össze, és hitelkártyákat adhat hozzá a számlájához.

Üzleti PayPal-fiókok

A PayPal olyan számlákat is kínál, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy online vagy személyesen fogadjanak el PayPal-fizetéseket, valamint hitelkártyákat és betéti kártyákat, még akkor is, ha ügyfelei nem rendelkeznek PayPal-fiókkal. A szolgáltatásalapú vállalkozások és szakemberek számlákat is küldhetnek az ügyfeleknek, és biztonságosan fogadhatják a PayPal online fizetéseket.

Hogyan hozzon létre PayPal-fiókot

PayPal-fiókot hozhat létre számítógépén vagy mobilböngészőjén keresztül, illetve közvetlenül a PayPal-alkalmazáson keresztül. Az alábbi lépéseket kell követnie:

  • Menjen a paypal.com webhelyre, vagy töltse le a PayPal alkalmazást az App Store-ból vagy a Google Play alkalmazásból.
  • Kattintson a kék „Regisztráció” gombra.
  • Válassza a „Személyes fiók” lehetőséget.
  • Add meg a telefonszámodat, és a következő képernyőn kapsz egy biztonsági kódot tartalmazó üzenetet, amelyet be kell írnod.
  • Adja meg legális kereszt- és vezetéknevét, e-mail címét és egy biztonságos jelszót.
  • Ezután adja meg levelezési címét, és fogadja el a PayPal adatvédelmi irányelveit. Ezzel létrejön a fiókja.
  • Végül adjon hozzá egy hitelkártyát, bankkártyát vagy bankszámlát a PayPal-fiókjához.
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.