Hogyan kell fugázni

Amire szükséged lesz

  • Egy adag fuga
  • Simító vagy műanyag szórófej
  • Vödör, szivaccsal
  • Ruhaanya

A legtöbb barkácsáruház és online kiskereskedő különböző típusú habarcsokat és az összes szükséges terméket forgalmazza.

Hogyan kell fugázni

Mit használjunk a csempék fugázásához?

A fugázóhabarcsnak négy fő típusa létezik:

  • Cementalapú habarcs Gyakran használják barkácsolt csempeprojektekhez. Gyengébb, mint az epoxi habarcs, de könnyebb vele dolgozni.
  • Epoxi habarcs Kicsit drágább, mint a többi típus, de hatékony a nagyfokú vízállóságot igénylő csempékhez, például a fürdőszobai csempékhez.
  • Latex-módosított, csiszolt cementhabarcs Hasonló a cementhabarcshoz, de hozzáadott vízállósággal és kötési tulajdonságokkal rendelkezik, ami nagyszerűvé teszi a fürdőszobai és munkalapokhoz.
  • Tömítőhabarcs Kézzel vagy tömítőpisztolyból, tubusból kinyomva, és kiválóan alkalmas a nehezen hozzáférhető sarkok kitöltésére.

1. Készítsd elő a fugát

Ha por alakú habarcsot használ, öntsön egy kis vizet egy vödörbe, majd add hozzá a fugát. Egy pálcika segítségével keverd, és addig adagold a fugát, amíg olyan állagú nem lesz, mint a felvert jégkrém.

2. Vidd fel a habarcsot
Vidd fel a fugűt a csempefelületre egy gumibetétes lehúzó vagy habarcsszóró segítségével. Vigyél fel egy kevés habarcsot, és nyomd be a csempék közötti résekbe. Segít, ha átlósan, 45 fokos szögben kened fel.

Tipp : Egyszerre kis területeken dolgozz, hogy elkerüld annak lehetőségét, hogy megszáradjon, mielőtt a helyére kerülne.

3. Dolgozzd be a fugát a résekbe
A habarcs a felhordás után megszilárdul, ezért amíg még megmunkálható, dolgozd be a hézagokba. Ne felejtsd el ellenőrizni a csomagoláson feltüntetett száradási időt, és nedves szivaccsal töröld le az összes felesleget. Várj 10 percet, majd nedves szivaccsal ismét menj át rajta.

Tipp: Soha ne adjon hozzá vizet, hogy a fugázóhabarcs könnyen szétterüljön, mivel ez gyengíti a fugázást.

4. Zárd le a fugát
A fugákat le kell tömíteni, hogy vízállóvá legyen. Győződj meg róla, hogy a projekthez megfelelő fugázó tömítőanyagot használsz – a felhordás előtt mindig olvasd el az utasításokat. Tömítsd le az illesztéseket. Győződj meg róla, hogy a csempéről lecsöpögő cseppeket letörlöd, mivel egyes csempék érzékenyek erre, és elszineződhetnek, ráragadhat.

5. Hagyd megszáradni a fugát
Hagyd a fugűt az ajánlott ideig állni. Ha megszáradt, polírozd egy ronggyal.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.