Szabad a repülőgépen használni a power bankomat?

Repülővel megy nyaralni, és magával viszi a power bankját? Power bankját felviheti a repülőgépre, ha a kapacitása 27,00mAh alatt van. Powerbankját mindig a kézipoggyászába tegye, mert a feladott poggyászban nem mehetnek powerbankok. Itt olvashatod el, hogy mit kell szem előtt tartanod, ha power bankot vásárolsz a repülőgépre.

Szabad a repülőgépen használni a power bankomat?

Powerbankok a kézipoggyászban: legfeljebb 27.000mAh-ig

Az IATA egy nemzetközi légiközlekedési szervezet. Világos szabályokat állapított meg a power bankokkal való repülésre vonatkozóan. Két power bankot vihetsz magaddal. Ezek együttes kapacitása legfeljebb 27.000mAh (100Wh) lehet. Ezeket a power bankokat mindenképpen a kézipoggyászodba tedd. Feladott poggyászként nem engedélyezettek. Ne a táskád aljára tedd a power bankokat, hanem olyan helyre, ahol könnyen hozzáférhetsz hozzájuk. A biztonsági ellenőrzésnél gyakran meg kell mutatnia a power bankját.

A nagyobb power bankok légitársaságonként eltérőek

A 27 000 mAh-nál nagyobb kapacitású power bankokra vonatkozó szabályok légitársaságonként eltérőek. A 43 000mAh-nál nagyobb kapacitású power bankok nem mehetnek fel a repülőgépre. Előfordul, hogy a 27 000mAh és 43 000mAh közötti kapacitású power bankok felvihetők a repülőgépre, de csak a légitársasággal egyeztetve. A KLM-nél például a KLM Contact Centerrel kell felvenni a kapcsolatot, de a Transavia és az EasyJet esetében megint más szabályok érvényesek. Utazás előtt nézz utána, mit mond erről a légitársaságod.

Átváltás erre: mAh to Wh

Ha az interneten a power bankokkal és a repülőgépekkel kapcsolatos információk után kutatsz, valószínűleg a Wh (wattóra) kifejezéssel fogsz találkozni. Ez a hivatalos nemzetközi mértékegység az akkumulátorok kapacitásának kifejezésére. Az Ön power bankjának kapacitását valószínűleg mAh-ban jegyzik fel. A mAh-t (milliamperóra) könnyen átválthatja Wh-ra. Ehhez szorozza meg a mAh-ban megadott kapacitást 3,7-gyel, és ossza el az egészet 1000-zel. Egy 20 000 mAh-s powerbank kapacitása (20 000×3,7)/1000 = 74Wh.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.