Hogyan kell megállni görkorcsolyával

Toe Stop Drag

A Toe Stop Drag a legegyszerűbb módja a görkorcsolyás megállásnak. Ennél a módszernél a súlyod nagyobb részét az egyik lábadra helyezed, hogy a „húzás” elég könnyű legyen, de elég nehéz ahhoz, hogy lelassítson.

Hajlítsd be az első térded, és a súlyod nagyobb részét egyensúlyozd erre a lábadra (kb. 80%).
Hagyd, hogy a másik korcsolya lábujjperce az első korcsolya mögé kaparjon, és végül lelassítson téged.
A hátsó térdedet is hajlítsd be, és a csúszó korcsolya belsejében lévő lábad legyen hegyes.
Top tipp: Ha amikor ezzel próbálkozol, a stopper pattog ahelyett, hogy csúszna, az azért van, mert a stopper túl nehéz, ezért próbáld meg a súlyod nagyobb részét az első korcsolyára helyezni, és a testedet egyenesen, a vállakat a csípő fölé helyezni.

Sarokfék stop

Néhány quad korcsolya hátul sarokfékkel rendelkezik (hasonlóan az inline korcsolyákhoz), ami sokkal könnyebben használható a meredekebb lejtőkön és a vészfékezésnél.

Hajlítsd be mindkét térded, helyezd a súlyod 70%-át az egyik korcsolyára, majd görgesd a másik korcsolyát (a sarokfékkel) magad elé, és húzd be a féket, amikor az éppen a hátsó korcsolya első kereke mellett van.
Hagyd, hogy végigcsúsz a talajon, ebben a helyzetben tartva, hogy a fék a hátsó korcsolya első kerekének közelében legyen.
Így gyorsabban és könnyebben fogsz megállni, mint a Toe Stop Draggal, mert a súlyod a fék mögött van.

Hogyan kell megállni görkorcsolyával

T stop

A T-Stop a quad korcsolyákon a biztonságos lassítás alapvető módszere, de az inline korcsolyákon alkalmazott T-Stophoz hasonlóan ezt is trükkös lehet elsajátítani úgy, hogy teljes megálláshoz vezessen.

A T-stop jó egyensúlyt és törzs erőt igényel, hogy ezt a szinte egylábú testtartást megtartsd, miközben navigálsz a felület állandósága, iránya és a lassítás között. Ez egy megtévesztően egyszerűnek tűnő mozdulat, ami a legtöbb kezdő quad korcsolyázónak hatalmas problémákat okoz.

Érdemes ezt a megállást egyre nagyobb sebességgel gyakorolni, hogy mindig rendelkezésre álljon a sebességkontroll fenntartásához.

Hogyan kell a T-Stopot quad görkorcsolyán csinálni:

Hasonlóan a fenti Toe Stop Drag-hoz, ennél a csúszó stopnál a testsúlyod nagy része az első korcsolyára nehezedik.
Hajlítsd be az első térded, és tartsd egyenesen a tested, a testsúlyod nagy részét az első lábadra helyezve.
Húzd/csúsztasd a másik korcsolyádat magad mögött vagy a két első keréken, vagy a két belső keréken, vagy mind a négy keréken laposan.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.