Hogyan kell bitcoint bányászni

Mi az a bitcoin bányászat

A Bitcoin-bányászat az a folyamat, amelynek során új bitcoinok kerülnek forgalomba. Ez egyben a hálózat új tranzakciók megerősítésének módja, és a blokklánc főkönyv karbantartásának és fejlesztésének kritikus eleme. A „bányászatot” kifinomult hardverek segítségével végzik, amelyek egy rendkívül összetett számítási matematikai feladatot oldanak meg. Az első számítógép, amelyik megtalálja a probléma megoldását, megkapja a következő bitcoinblokkot, és a folyamat kezdődik elölről.

A kriptopénz bányászata fáradságos, költséges és csak szórványosan kifizetődő. Ennek ellenére a bányászat sok, a kriptopénz iránt érdeklődő befektető számára vonzerővel bír, mivel a bányászok munkájukért kriptotokenekkel jutalmazzák őket. Ennek oka lehet, hogy a vállalkozó kedvű típusok a bányászatra úgy tekintenek, mint a kaliforniai aranyásókra 1849-ben. És ha van technológiai hajlamod, miért ne csinálnád?

Hogyan kell bitcoint bányászni

Hogyan lehet elkezdeni a Bitcoin bányászatot?

Íme az alapok, amelyekre szükséged lesz a Bitcoin-bányászat megkezdéséhez:

Pénztárca/Wallet: Ez az a hely, ahol a bányászati erőfeszítéseid eredményeként szerzett Bitcoinokat tárolni fogod. A tárca egy titkosított számla, amely lehetővé teszi a Bitcoin vagy más kriptovaluták tárolását, átutalását és elfogadását. Az olyan cégek, mint a Coinbase, a Trezor és az Exodus mind kínálnak pénztárcaopciókat kriptopénzekhez. Ezen kívül létre tudsz hozni lokális tárcát is, amely nem online számla, amelyet biztonságosabbak tekintenek.
Bányászati szoftver: Számos különböző bányászszoftver-szolgáltató létezik, amelyek közül sok ingyenesen letölthető, és Windows és Mac számítógépeken is futtatható. Amint a szoftver csatlakozik a szükséges hardverhez, bányászni tudja a Bitcoint.
Hardware : A Bitcoin-bányászat legköltségesebb aspektusa a hardverrel kapcsolatos. A sikeres Bitcoin-bányászathoz nagy teljesítményű számítógépre van szükség, amely hatalmas mennyiségű áramot használ. Nem ritka, hogy a hardver költségei 10 000 dollár körül vagy annál is többre rúgnak.

A Bitcoin-bányászat kockázatai

Áringadozás. A Bitcoin ára 2009-es bevezetése óta nagymértékben ingadozott. Csak az elmúlt egy évben a Bitcoin árfolyama 30 000 dollár alatt és közel 69 000 dolláron is mozgott. Ez a fajta volatilitás megnehezíti a bányászok számára, hogy tudják, a jutalmuk felülmúlja-e a bányászat magas költségeit.

Szabályozás. Nagyon kevés kormány fogadta el a Bitcoinhoz hasonló kriptovalutákat, és sokan inkább szkeptikusan tekintenek rájuk, mivel a valuták a kormányok ellenőrzésén kívül működnek. Mindig fennáll a veszélye annak, hogy a kormányok a pénzügyi kockázatokra és a spekulatív kereskedés fokozódására hivatkozva teljesen betiltják a Bitcoin vagy a kriptovaluták bányászatát, ahogyan Kína tette 2021-ben.

Hogyan lehet Bitcoin-t bányászni hardver nélkül?

A Bitcoin bányászata hardver nélkül is lehetséges, ha fizetünk a felhőalapú számítástechnikai erőforrások használatáért, amit a felhőalapú bányászok végeznek. A felhőbányászok a bányászhardverek költségeit a felhőbányász cégeknek fizetett bányászati díjakra cserélik.

A legnépszerűbb és legbiztonságosabb hardver nélküli bányász platform: https://ecos.am/ ahol kevés befektetéssel is már tudunk jól megválasztott crypto valuta választásával profitot termelni. Az első hónapban van triál lehetőségünk, így kipróbálhatunk egy egyszerűbb gépet ingyen.

Crypto exchange  és online tárca: https://www.coinbase.com/

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.