Fülzúgás ellen mit tegyek hogy elmúljon

A fülzúgás vagy fülcsengés gyakori probléma, amely az emberek 15-20 százalékát érinti. Általában egy másik alapbetegség tünete, mint például az izmok működési zavara, viaszlerakódás, fülsérülés vagy keringési rendellenesség.

Ha fülzúgástól szenvedsz, ez az egyszerű kis trükk segíthet némi enyhülést nyújtani.

A középső ujjaidnak egymás felé kell mutatniuk, közvetlenül a koponyaalapod felett. Helyezd a mutatóujjaidat a középső ujjaidra, és csettintsd őket (a mutatóujjakat) a koponyádra, hangos, doboló hangot adva. Ismételd meg 40-50 alkalommal. Egyesek azonnali enyhülést tapasztalnak ezzel a módszerrel. Ismételd naponta többször, ameddig szükséges a fülzúgás csökkentéséhez”.

Fülzúgás ellen mit tegyek hogy elmúljon

A technika lényege hogy a suboccipitális izmokat ellazítja és csökkenti a feszültséget. A fülzúgás gyakori oka a feszes, fájdalmas suboccipitális izmok. A suboccipitalis izmok mindig be vannak kapcsolva, mivel folyamatosan azon dolgoznak a nyakad többi izmával, hogy egyensúlyban tartsák a gerinced tetejét. Különösen a finom mozgásokat kezdeményezik és irányítják. Az utóbbi időben ezek az izmok egyre jobban megterhelődnek, mivel az emberek több időt töltenek a számítógép előtt a munkahelyükön, vagy előre nyújtják a nyakukat, hogy a tabletjüket vagy a telefonjukat nézzék. Az állandóan összehúzódó izmok feszesek és fájdalmat okoznak. Egyesek azonnali enyhülést tapasztalnak ezzel a módszerrel. Ismételje naponta többször, ameddig szükséges a fülzúgás csökkentéséhez”.

 

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.