Honnan tudom hogy eredeti a parfüm

Nem mindig könnyű kideríteni, hogy egy parfüm eredeti-e vagy sem, de egyre több laboratórium és ember dolgozik az illatok hamisításán. a csalás bűncselekmény, és manapság a hamis parfümök már bűncselekménynek számítanak. A hamisítók egyre nehezebbé teszik annak megállapítását, hogy egy parfüm eredeti vagy hamis.

Első pillantásra egy eredeti és egy hamis parfüm ugyanúgy néz ki. Számos olyan jellemzőt figyelhetünk meg, amely segít megállapítani, hogy egy parfüm eredeti-e.

Javasoljuk, hogy különös figyelmet fordítson az illatra, a címkére, az üvegre, a dobozra és a csomagolásra.

1. Figyelj az illatra és az összetételre

Egy eredeti parfüm nem egy nap alatt készül, legalább egy évig tart a gyártása, és minden összetevőjére a legapróbb részletekig ügyelnek, például az eredeti parfümökben minőségi alkoholt használnak, míg a hamis parfümök allergén hatásúak lehetnek, nemcsak becsapnak minket, hanem egy nem eredeti parfüm egészségügyi problémákat is okozhat nekünk.

Ha tudni akarod, hogy egy parfüm eredeti-e, tartsd szem előtt, hogy ha nem tart az illata sokáig, akkor hamis parfümről van szó, és azt is fontos tudni, hogy a nagy parfümmárkák halvány színeket használnak, próbáld ki ezt a trükköt is: rázd meg az üveget, és ha kis buborékokat csinál, amelyek azonnal eltűnnek, akkor eredeti parfümről van szó.

2. Nézd meg az üveget

Az eredeti parfümös üveg általában jó minőségű, sima üvegből készül, és általában átlátszó, hogy a parfüm színe látható legyen, ráadásul általában egyetlen darabból készül, tehát ha olyan parfümöt veszel, amelynek üvegét két öntőforma összedolgozásával készítették, akkor lehet, hogy hamis parfümöt találtál.

Ha az adagolócső ívelt, akkor hamis parfümről van szó, ami akkor fordul elő, ha az adagolócső hosszabb, mint maga az üveg.

Honnan tudom hogy eredeti a parfüm

3. Figyeld a csomagolást

A parfümök ágazata egy rendkívül versenyképes piac, és ma már végtelen számú kereskedelmi referenciával szembesülünk, amikor parfümöt vásárolunk, ezért a marketingnek és a csomagolásnak nagyon fontos szerepe van.

Az eredeti parfümökhöz kiváló minőségű anyagokból készült dobozokat használnak, és a dobozoknak belül jól megerősítettnek és védettnek kell lenniük, hogy az üveg ne törjön el, vagy ne szenvedjen semmilyen sérülést; ha azt vesszük észre, hogy a doboz törékeny, vagy rossz minőségű kartonból készült, akkor egy hamis parfüm van előttünk.

4. Olvasd el a cimkét

A törvény kimondja, hogy minden parfüm címkéjén fel kell tüntetni a gyártás során felhasznált összetevők lebontását, és azt is, hogy vonalkódot, tételszámot és nyomonkövethetőségi számot kell feltüntetni.

5. Fólia

Talán kicsit triviálisnak tűnhet, de a celofán is az egyik olyan nyom, amiből kideríthetjük, hogy egy parfüm eredeti-e. A parfüm dobozát olyan műanyagba kell csomagolni, amely tökéletesen tapad a csomagoláshoz.

Ha ráncokat vagy méretbeli eltérést találsz, a doboz és a fólia között, vagy ami még rosszabb, ha nincs celofán, akkor az azt jelenti, hogy hamis parfümmel állsz szemben.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.