Tényleg tisztább lesz a haj a szárazsampontól?

Tényleg tisztább lesz a haj a szárazsampontól?

Hacsak nem tartozol a közös hajmosás vagy a no-poo csapatához, a hajmosás rendszeres szükségszerűség, amely gyorsan unalmassá válik. Sokak számára a folyamat nem olyan egyszerű, mint a mosás és indulás – meg kell fújni és formázni is. Néhány spricc száraz samponnal azonnal frissen mosottnak tűnhet a hajad, ami végső soron minimalizálja, hogy milyen gyakran kell a zuhany alá ugranod egy teljes mosásra és kondicionálásra. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan fejti ki hatását a szárazsampon, mikor és hogyan használja, és mit ne tegyen.

Hogy működik a szárazsampon?

A szárazsampon egy vízmentes hajápoló termék, amelyet a hajtövekre fújva segít felfrissíteni a szálakat a hajmosások között. A termék jellemzően alkoholt vagy keményítőt tartalmaz, amely felszívja a felesleges olajat és zsírt a hajhagymákból.

„A szárazsampon úgy működik, hogy felszívja az olajat és a szennyeződéseket a fejbőrről és a hajtövekről, hogy tiszta hajérzetet teremtsen” – magyarázza Andrew Fitzsimons sztárfodrász. „Emellett volument és textúrát is adhat a haj testének, hogy gyorsabbá tegye az útközbeni formázást.”

Egyszerűen fogalmazva, ez egy módja annak, hogy sampont színleljünk anélkül, hogy ténylegesen a zuhany alá kellene lépnünk, mivel felszívja a természetes olajokat a fejbőrünkből. Valójában nem teszi tisztábbá a hajat, de a tisztább haj illúzióját keltheti.

A szárazsampon használatának különböző módjai

A szárazsampont nagyon sokféleképpen használhatod. Lehet:

  • Felfrissíti a másnapi hajtöveket
  • Egy kis lendületet adhat a frissen mosott vagy lapos hajtöveknek.
  • Megakadályozhatja a felesleges olaj gyors felszínre kerülését
  • Edzés előtt, hogy felszívja a felesleges olajat vagy izzadságot edzés közben.
  • Textúrát és tartást adhat a feltöltött hajkoronákhoz vagy a copfokhoz.

Hogyan válasszuk ki a legjobb szárazsampont

Valószínűleg már észrevette, hogy minden hajápolási márkának látszólag van saját szárazsamponja. Hogyan válasszon tehát olyan szárazsampont, amely megfelel a hajszínének és textúrájának? Fitzsimons szerint ez egy kombinációja annak, hogy találsz egy kiváló minőségű terméket, amelyet a hajad jellemzőinek megfelelően jelöltek ki, majd némi próbálkozással és tévedéssel meghatározhatod, hogy mi tetszik a legjobban.

„Sötét haj esetén meg kell győződnöd arról, hogy olyan szárazsampont használsz, amely minden hajtípusra alkalmas, és nem hagy fehér maradványokat a hajon” – mondja. „Ha vékonyabb a hajad, mindenképpen olyan szárazsampont válassz, amely a haj tisztítása mellett növeli a volument és a textúrát, és figyelj a könnyebb formulákra, hogy ne nehezítse el a hajtöveket. Ha pedig színezett hajad van, akkor azt javaslom, hogy olyan színtálló szárazsampont válassz, amely nem fogja’ lecsupaszítani vagy tompítani a színt”.”

A továbbiakban azt mondja, hogy ő a spray formulákat kedveli, mivel ezek könnyen kezelhetők, gyorsan hatnak, és tökéletesek az útközbeni használathoz. Ha szárazsampont használ, mindenképpen kövesse a használati utasításokat, hogy jól ráérezzen a termék képességeire. A felhasználói hiba mindenképpen létezik!

4 fő szárazsampon hiba

Bár a szárazsampon egy zseniális és kényelmes termék, amit kéznél lehet tartani, van néhány gyakori probléma, amibe az emberek belefutnak a használata során.

Túlzott használat

A szárazsampon nem helyettesíti teljesen a tényleges sampont. „Az én ökölszabályom az, hogy ha a fejbőröd viszket a több egymást követő napon történő használatától, akkor itt az ideje a mosásnak” – mondja Cosmillo. A túlzott használat durvává, tompává és törékennyé teheti a hajat. Emellett eltömítheti a pórusokat és hatással lehet a haj általános egészségére.

Túl sokat permetez

Nem kell rengeteg szárazsampont használnia ahhoz, hogy élvezze a sampon előnyeit. Fitzsimons szerint: „Kezdje kicsiben, és masszírozza a száraz sampont a hajába, mielőtt túlságosan is befújná, és esetleg merevvé tenné a hajat”.

Alkalmazás nedves hajra

Csak száraz hajra alkalmazzon száraz sampont, és soha ne izzadt, nedves vagy nedves hajra. Ezáltal a por kis csomókat képez. Emellett közel sem fog olyan jól működni.

A termék hatásának kikényszerítése

Csak azért, mert birtokolja a terméket, még nem jelenti azt, hogy használnia is kell. Ha nem működik neked, menj el, és próbálj ki valami mást. „Ha egy szárazsampontól már egy használat után viszket a fejbőre, próbáljon ki egy másik formulát” – mondja Cosmillo. „Ha egy szárazsampon használat után munkát igényel, például fújd ki, hogy minimálisra csökkentsd a maradékot, keress egy láthatatlan formulát, amely munka nélkül keveredik.”

Hogyan használjuk a száraz sampont

A száraz sampon alkalmazása egyszerű. Fitzsimons szerint tartsa a flakont a fejétől körülbelül 10-10 centire, emelje fel a hajának egyes részeit, és spricceljen apró mennyiséget közvetlenül a hajtövekre. Koncentráljon azokra a területekre, amelyek hajlamosak a legzsírosabbak és leglaposabbak lenni – például a hajvonal, a halánték, a hajkorona és a fej oldala körül.

„A legfontosabb dolog, amit a szárazsamponnal kapcsolatban meg kell értened, hogy a hajtövekhez tervezték” – mondja Marilynne Cosmillo, veterán fodrász és a hOURS haircare alapítója. „A fejbőröd olajat termel, bevonva a szálak első egy-két centiméterét. Ezek az olajok elnehezíthetik a hajadat, és koszosnak tűnhet a hajad”.

Azt javasolja, hogy ossza a haját 1-2 hüvelykes szakaszokra, és egyenletes rétegben vigye fel. Nem kell tökéletesnek lennie, de egyenletesen kell eloszlatni, hogy biztosan fedje a kulcsfontosságú területeket.

„Mindig azt javaslom, hogy kerüld a száraz sampont közvetlenül magára a részedre – ehelyett inkább csak alatta, a részeddel párhuzamosan, mindkét oldalon dolgozz” – mondja. „Ez megakadályozza, hogy a véletlen fehérre festés tönkretegye a stílusodat, ha túlzásba viszed. Ha végeztél, csak finoman masszírozd meg a fejbőrödet, hogy összemosd és újraéleszd a frizurádat”.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.