Tyúkszemet hogy lehet eltüntetni

A tyúkszemek kezelése előtt először fel ismerni a kialakulás okát. Sok esetben maguktól elmúlnak, ha a nyomást vagy a súrlódást okozó hatás megszűnik, érdemes kipróbálni más cipőt.

Ha a tyúkszem védelme a további irritációtól nem oldja meg a problémát, a bőrgyógyászok a következő lépéseket javasolják a tyúkszemektől való megszabaduláshoz:

1. Áztassa a lábát meleg vízben

Győződjön meg róla, hogy a tyúkszem teljesen alámerül körülbelül 10 percig, vagy amíg a bőr megpuhul.

2. Reszelje le a tyúkszemet habkővel

A habkő egy porózus és csiszoló hatású vulkáni kőzet, amelyet a száraz bőr lehámlasztására használnak. Mártsd a habkövet meleg vízbe, majd óvatosan reszeld vele a tyúkszemet. A gyengéd körkörös vagy oldalirányú mozdulatok segítenek eltávolítani az elhalt bőrt.

Tipp: Ne távolítson el túl sok bőrt. A túl sok reszelés vérzést okozhat és fertőzéshez vezethet.

3. Kenje be a tyúkszemet krémmel

Használjon szalicilsavat tartalmazó hidratáló krémet. A szalicilsav feloldja a tyúkszemet és a környező elhalt bőrt alkotó keratinfehérjét. A szalicilsav azonban általában nem ajánlott cukorbetegeknek, rossz vérkeringésűeknek vagy törékeny bőrűeknek.

4. Használjon tyúkszemtapaszt

Védd meg a tyúkszemet a cipővel való érintkezéstől, ezekkel a fánk alakú ragtapaszokkal.

Ne próbálja meg levágni vagy leborotválni a tyúkszemet, mivel ez a környező szövetek potenciálisan veszélyes fertőzéséhez vezethet. A tyúkszemek levágását vagy leborotválását csak orvos végezheti.

tyúkszemet hogy lehet eltüntetni

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.