Hogy zajlik a here ultrahang

A vizsgálatot a herék ultrahangvizsgálatára szakosodott egészségügyi szakember végzi. Ez lehet radiológus, urológus vagy szonográfus. Mielőtt elkezdenék, el kell magyarázniuk, hogy mi fog történni a vizsgálat során.

Az eljárás általában 15 és 30 perc között tart.

Hogy zajlik a here ultrahang

A vizsgálat előtt megkérik a személyt, hogy feküdjön arccal felfelé egy asztalra. Az eljárás során előfordulhat, hogy testük egyik oldalára kell átmenniük.

A herék ultrahangvizsgálatát a testen kívül végzik. A felvételek készítéséhez egy kisméretű, kézben tartott, transzducernek nevezett készüléket használnak.

Az orvos vízalapú gélt ken a herezacskóra, hogy biztosítsa a bőr és a transzducer közötti jó kapcsolatot. A gél azt is lehetővé teszi, hogy a transzducer simán mozogjon a bőrön, és így tiszta képeket kapjon. A gélt hidegnek érezheti a bőrön, bár néha előzetesen felmelegítik.

Az egészségügyi szakember oda-vissza mozgatja a transzducert a herezacskó fölött, hogy képeket készítsen a herékről. A transzducer által kifejtett nyomás általában enyhe, de okozhat némi kellemetlenséget, ha a személynek sérülése vagy duzzanata van a területen.

A vizsgálat befejeztével az orvos letörli a gélt a bőrről. A visszamaradt gél gyorsan megszárad, és általában nem hagy foltot a ruházaton.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.