Hogy kell leszedni a zselés műkörmöt

Mielőtt belekezdenél, gyűjtsd össze ezeket a kellékeket:

  • Vazelin
  • Pamut (golyók vagy csíkok)
  • Olló
  • Aceton (100%)
  • Műanyag élelmiszerfólia
  • Mosogatórongy
  • Törölköző

Kövesd a következő lépéseket

Amikor a gélkörömlakkot eltávolítod a körmödről, könnyebb, ha egyszerre csak egy kézzel csinálod. Egy másik lehetőség, hogy valaki mással szedeted le a lakkot.

Akár a körmödről, akár a lábkkörmodről távolítod el a zselés körömlakkot, az alábbi lépéseket kell követned:

Vigyél fel egy vékony réteg vazelint minden körömágybőrre és a környező bőrre. Ez segít megvédeni a bőrét az acetontól.

Vágd a vattapamacsot vagy -csíkot az egyes körmök méretére. Ha olyan vattát használsz, amely körülbelül akkora, mint az egyes körmök mérete, csökkented annak kockázatát, hogy aceton kerüljön a bőrödre. Ha az aceton a bőrödre kerül, irritálhatja és károsíthatja azt.

Általános szabályként: A kisujjak (5. ujj) vagy a kislábujjak körmeihez körülbelül egy vattakorong ¼-ére van szükség. A többi körömre ½ vattapamacsot tehetsz.

Minden egyes levágott vattadarabot áztass be acetonba.

Helyezz minden egyes beáztatott vattadarabot a köröm tetejére, amelyikre kivágtál, és csomagolja be a körmöt műanyag élelmiszerfóliával. Szoros lezárást kell. Viszont ne szorítsd el a vérkeringésedet

Hagyd rajta a fóliát 10 percig. Amikor eltávolítod a fóliát, a gélkörömlakk nagy részének vagy egészének el kell tűnnie.

A megmaradt gélkörömlakkot egy mosogatórongy segítségével távolítsd el, amelyet az imént meleg víz alá tettél. A nedves mosogatórongy segítségével óvatosan dörzsöld le a maradék lakkot. Vigyázz, hogy csak a körmöt dörzsöld, és ne a környező bőrt.

Az aceton eltávolításához mosd meg kezed vagy lábad szappannal és vízzel. Ha van illatmentes szappanja, használd azt. Bármilyen enyhe szappan segít elkerülni a bőr irritációját.

Hét napon át minden nap óvatosan kenje be vazelinnel a körömágybőrt és a körmök körüli bőrt. Ez segít csökkenteni az aceton okozta irritációt.

Hogy kell leszedni a zselés műkörmöt

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.