A legtöbb ember több mint elegendő magnéziumot viszbe az élelmiszerekből, és nincs szüksége magnézium-kiegészítőkre. A magnézium-kiegészítők túlzott használata mérgező lehet. A táplálékkal bevitt mennyiségen kívül a legnagyobb adag, amit magnézium-kiegészítőkből be lehet vinni, a következő:

65 mg/nap 1-3 éves korú gyermekek számára
110 mg/nap 4-8 éves korú gyermekek számára
350 mg/nap felnőtteknek és 9 éves és idősebb gyermekeknek.

Ezek az adagok a legmagasabbak, amelyeket bárkinek is be szabad illesztenie az étrendjébe. Sokan jelentős mennyiségű magnéziumot visznek be az ételeikkel. A magas magnéziumszintek természetes úton, az élelmiszerekből történő bevitele biztonságos, de a nagy mennyiségű étrend-kiegészítők hozzáadása veszélyes lehet. Ne lépje túl ezeket a maximálisan ajánlott szinteket.

A magnézium természetes forrásai

A magnézium természetes élelmiszerforrások közé tartoznak:

  • Zöld, leveles zöldségek, mint a spenót
  • Diófélék
  • Bab, borsó és szója
  • Teljes kiőrlésű gabonafélék

Mindig a teljes értékű élelmiszerek fogyasztása a legjobb. A magnézium elveszhet a finomítás és a feldolgozás során.

Magnéziumot hogy kell szedni

Magnézium túlzott fogyasztásának kockázatai

Mellékhatások. A magnézium-kiegészítők hányingert, görcsöket és hasmenést okozhatnak. A magnézium-kiegészítők gyakran okoznak székletlágyulást.

Kölcsönhatások. A magnézium-kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel, beleértve a vízhajtókat, szívgyógyszereket vagy antibiotikumokat. A magnézium szedése előtt egyeztessen orvosával ha bármilyen gyógyszert szed.

Kockázatok. Cukorbetegségben, bélbetegségben, szívbetegségben vagy vesebetegségben szenvedő személyek ne szedjenek magnéziumot, hacsak nem konzultáltak orvosával.

Túladagolás. A magnézium túladagolásának jelei lehetnek a hányinger, hasmenés, alacsony vérnyomás, izomgyengeség és fáradtság. Nagyon nagy dózisban a magnézium halálos lehet.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.