Hogy kell szedni a méhpempőt

A méhpempő vizet, fehérjéket, cukrokat, zsírokat és vitaminokat tartalmaz, és a kiegyensúlyozott étrend részeként, az ajánlott adagokban kell fogyasztani.
A méhpempő az a tejszerű anyag, amelyet a mézelő méhek mézből és virágporból álló táplálékukból állítanak elő. Életük első három napjában minden méh tápláléka, ezt követően csak a méhkirálynő táplálkozik kizárólag méhpempővel – ami hat-nyolc évvel meghosszabbítja az élettartamát. Ezzel szemben a munkásméhek csak hat-nyolc hétig élnek.

Aa méhpempő többnyire két formában – frissen és kapszula formájában – kerül forgalomba. Frissen enyhén savanyú és kissé keserű. Vannak, akik szeretik az ízét – mások rendes mézzel is keverik, hogy egy kis extra édességet kapjon. Fogyasztásának egyéb módjai közé tartozik a turmixokban, pirítósra kenve, vagy a reggeli müzlibe vagy gabonapehelybe cseppentve.

A friss méhpempő esetében kezdhetjük körülbelül napi negyed teáskanálnyi mennyiséggel éhgyomorra (nem árt, ha előbb egyeztetünk orvosunkkal). Idővel fél teáskanál vagy annál több is megfelelhet (napi egy teáskanálnál több nem ajánlott).

Hogy kell szedni a méhpempőt

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.