Hogy legyen nagyobb a mellem

Az igazság az, hogy nagyon kevés olyan dolog van, amit természetes úton tehetsz, ami növeli a mell szövetek általános méretét.

Ez azt jelenti, hogy a testmozgás megváltoztathatja a mellizmok általános megjelenését, amelyek a mellszövetek alatt fekszenek. Ezen izmok megcélzása erőnléti gyakorlatokkal a mellszövetek méretének, sűrűségének, erejének és tónusának változását eredményezheti.

Különösen az izolációs mellkasi gyakorlatok, mint a mellkasnyomás, a húzódzkodás a mellizmok alakjának és méretének változásához vezetnek.

A mellkasi izmok megváltoztatása azonban *nem* feltétlenül azonos a mellméret növelésével. Ez csak a mellizmok növekedését jelenti, amelyek a mellek alatt fekszenek.

Persze, néhány ember képes lehet annyira megnövelni a mellkasi izmait, hogy egy melltartómérettel nagyobbra nőjenek. Végül is az erőnléti edzés – különösen nagy súlyokkal és/vagy nagy ismétlésszámmal – izomnövekedéshez vezethet.

De ahogyan nem mindenkinek, aki karos napot tart, kell nagyobb inget vennie, hogy illeszkedjen a bicepszizmaihoz, úgy nem mindenkinek, aki mellkasi napot tart, kell nagyobb melltartó, hogy illeszkedjen a mellizmaihoz. Van értelme!

Mi befolyásolja még a mellméretet?

Nem egyetlen tényező határozza meg a mellméretet. A melleid alakja és mérete az alábbiak kombinációja.

Genetika
Igen, a kutatás szerint a vérvonaladnak köszönheted a melleid alakját és méretét.

Testsúly és testzsír
A mellek zsírszövetből, mirigyszövetből és támasztószövetből állnak. De a zsírszövet az, ami nagyban meghatározza a melleid méretét. Ha tehát testzsírt szedsz fel, akkor a mellméret növekedését tapasztalhatod.

Életkor
Pontosabban: hogy pre, peri vagy posztmenopauzában van-e.

Egyes adatok azt mutatják, hogy az emberek 61 százaléka észleli a mellméret változását a menopauza után, míg 20 százalékuk a mell alakjának változását.

Terhességi állapot
Tudtad, hogy a megnagyobbodott mellek a terhesség egyik első jele? Igen! Ez a progeszteron hormon emelkedésének köszönhető, amely kulcsfontosságú szerepet játszik a terhesség alatt.

A terhesség előrehaladtával a prolaktin, a tejtermelést és a mell növekedését okozó hormon kiválasztása is megindul.

(Ezért van az, hogy ha a szoptatás mellett döntesz, a szülés után még hónapokig teltséget érezhetsz a melleidben).

Menstruációs ciklus

Végül, a hormonok, amelyek a hónap folyamán ingadoznak, szerepet játszhatnak abban, hogy mennyire érzed teltnek vagy duzzadtnak a melleidet.

Ha hormonpótló terápiát vagy hormonális fogamzásgátlót szedsz, észreveheted, hogy melleid érzékenyebbnek, fájóbbnak és nagyobbnak tünnek.

Hogy legyen nagyobb a mellem

Működnek az alternatív mellnagyobbítási módszerek?

Számos alternatív módszer létezik, amelyek azt állítják, hogy növelik a mellek méretét.

Ezek a módszerek olyan hétköznapi módszerektől kezdve, mint a push-up melltartók és az önmasszázs, egészen a gyanús krémekig, tablettákig és pumpákig terjednek.

De vajon működnek-e? Ez a módszertől függ.

Push-up melltartók

A push-up melltartó olyan párnázott melltartó, amelyet úgy terveztek, hogy megemelje a mellkas szöveteit oly módon, hogy a melltartó viselésekor a mellek nagyobbnak tűnjenek.

Sok ember számára a push-up melltartók valóban hatékonyan adják a nagyobb mellek látszatát, miközben használják őket.

A push-up melltartók azonban valójában nem változtatják meg a mell méretét.

Pumpák

Nem, most nem a melltejpumpról beszélünk.

Olyan pumpákról beszélünk, amelyek azt állítják, hogy növelik a melleid méretét. (Ezek közül néhány automata, néhány pedig kézi működtetésű).

A gyártók azt állítják, hogy ezek a pumpák elősegítik a mellszövet vérellátását, ami támogatja a szövetek növekedését, ami nagyobb melleket eredményez. (Sok gyártó azt állítja, hogy 3 hónapon belül 1-2 kosármérettel nőnek a mellek).

Egy (nagyon-nagyon kicsi!) tanulmány szerint ezek az állítások talán nem is állnak messze a valóságtól. A kutatók megállapították, hogy amikor 18 nő 10 héten keresztül napi 10-12 órán keresztül viselt pumpát, hosszan tartó méretnövekedést tapasztaltak.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználói vélemények termékenként változnak. Az egészségügyi szakemberek pedig nincsenek meggyőződve arról, hogy a növekedés tartós vagy biztonságos.

Krémek és kenőcsök

Keress rá a Google-on a „mellnagyobbító krém” kifejezésre, és számos vény nélkül kapható kenőcs, krém és testápoló fog felbukkanni.

Általában ezek a vény nélkül kapható fitoösztrogének (növényi termékek, amelyek állítólag utánozzák az ösztrogén hatását), afrodiziákumok és adaptogének kombinációját tartalmazzák.

De nincs olyan kutatás, amely azt sugallná, hogy ezek az összetevők működnek. Épp ellenkezőleg, az a nagyon kevés tanulmány, amelyet ezekkel a növényi topikokkal kapcsolatban végeztek, azt állítja, hogy nem.

Fontos megjegyezni, hogy a vény nélkül kapható mellnagyobbító krémek nem azonosak a helyileg alkalmazott nemi megerősítő ösztrogén hormonpótló terápiával. A vényköteles ösztrogén hormonpótló terápia segíthet valakinek a mellnövekedésben.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.