Párolt zöldségek – ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy zöldség kerüljön a tányérunkra. Ez olyasmi, amit anélkül tehetünk meg, hogy túl sokat kellene gondolkodnunk rajta, vagy túl sok erőfeszítést kellene tennünk. Csak hagyjuk a zöldségeket párolódni, miközben befejezzük a vacsora többi részét, és tálalás előtt megforgatjuk őket egy kis vajjal.Zöldség, kész!

Párolt zöldségek: Két alapvető dolog amire figyelni kell

A zöldségek párolásának kulcsa kettős: vágjuk a zöldségeket egyforma méretűre, és ne pároljuk túl őket.

Vágja a zöldségeket egyforma méretűre, hogy nagyjából egyforma sebességgel főjenek, és egyszerre készüljenek el. A zöldségeket keverheti, de vegye figyelembe, hogy a zsengébb zöldségek, például a brokkoli, gyorsabban főnek, mint a kemények, például a sárgarépa. Két alapvető dolog
A párolt zöldségek párolásának kulcsa kettős: vágjuk a zöldségeket egyforma méretűre, és ne pároljuk túl őket. Elég logikus, nem?

Vágja a zöldségeket egyforma méretűre, hogy nagyjából egyforma sebességgel főjenek, és egyszerre készüljenek el. A zöldségeket keverheti, de vegye figyelembe, hogy a zsengébb zöldségek, például a brokkoli, gyorsabban főnek, mint a sűrűbbek, például a sárgarépa. Ha vegyes zöldségeket szeretne egyszerre párolni, akkor először a hosszabb ideig főző zöldségeket tegye bele, majd néhány perc múlva a gyorsabban főző zöldségeket. A sűrűbb zöldségeket kissé kisebbre is vághatja, hogy gyorsabban főjenek, és a többi zöldséggel egy időben fejezzék be a párolást.

Hogy pároljunk zöldséget

Mennyi ideig kell párolni a zöldségeket

  • Spenót és rukkola: 3 perc
  • Borsó: 3 perc
  • Brokkoli, karfiol, zöldbab: 5-7 perc
  • Sárgarépa, burgonya, fehérrépa, sütőtök: 8-20 perc
  • Kelkáposzta: 10 perc
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.