Hogy rövidítsük le a menstruációt

Az emberek különböző okokból, például egy közelgő életesemény vagy nyaralás miatt felgyorsíthatják a menstruációjukat. Ez különösen fontos azok számára, akiknek rendszertelen a ciklusuk, ami megnehezíti az előre tervezést.

Nincsenek bombabiztos módszerek a menstruáció megállítására, de egyes módszerek növelhetik a menstruációs vér méhből való távozásának sebességét, ami lerövidítheti a menstruációt.

Az emberek kipróbálhatják az alábbi módszereket a menstruáció felgyorsítására, ha az már egyszer megindult:

Orgazmus

Az orgazmushoz vezető szex vagy maszturbáció serkentheti a méh összehúzódását, ami azt eredményezheti, hogy több menstruációs vér távozik a hüvelyen keresztül.

Bár nincs tudományos bizonyíték, amely alátámasztaná ezt a technikát, nincsenek káros mellékhatásai, így nem kockázatos kipróbálni.

Egy kis testmozgás

A testmozgás során az izmok mozgása szintén segíthet abban, hogy több méhvér távozzon a szervezetből, ami potenciálisan csökkentheti a menstruáció időtartamát.

A testmozgás egyeseknél segíthet a görcsök enyhítésében is. Erről ismét csak kevés kutatás van, de érdemes kipróbálni, mivel a testmozgás számos más előnnyel is jár.

A tamponhasználat elkerülése

A tamponok felszívják a menstruációs vért, de a hüvelyből származó menstruációs folyás egy részét is elzárhatják, ami meghosszabbíthatja a vérzés időtartamát.

Az egészségügyi betéteknek nem szabad akadályozniuk a menstruációs folyást, ezért egyesek úgy érzik, hogy a használatuk segíthet abban, hogy a menstruáció hamarabb véget érjen.

hogy rövidítsük le a menstruációt

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.