Hogyan kaphatod el a trichomoniasis-t?

A trichomoniákot egy nagyon apró parazita, a trichomona okozza (szabad szemmel nem látható). Az emberek a trichomoniát akkor kapják el, ha védekezés nélküli szexuális kapcsolatot létesítenek valakivel, aki fertőzött. Akkor terjed, amikor az ondó (sperma), a pre-cum és a hüvelyi folyadékok a péniszre, a szeméremtestre vagy a hüvelybe kerülnek.

A trich gyakran hüvelyi szex során terjed. Szintén terjed test- test érintkezéssel, szexuális játékszerek közös használatával, valamint saját vagy partnere nemi szervének megérintésével, ha fertőzött folyadék van a kezén. A trich könnyen megfertőzheti a szeméremtestet, a hüvelyt, a péniszt és a húgycsövet, de más testrészeket (például a szájat vagy a végbélnyílást) általában nem fertőz meg.

A trichomoniázis nem terjed alkalmi érintkezés útján, így nem kaphatja el étel- vagy italmegosztásból, csókolózásból, ölelkezésből, kézfogásból, köhögésből, tüsszentésből. Azonban közös törölköző, WC, fürdő használata során van esélye a megfertőződésnek.

Sok trichomoniázisos embernek nincsenek tünetei, de ettől még átadhatják a fertőzést másoknak. Ezért az óvszer használata a legjobb módja a trichomoniázis megelőzésének – még akkor is, ha Te és partnered teljesen egészségesnek tüntök.

Hogyan kaphatod el a trichomoniasis-t?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.