Hogyan kell használni a bidét

Amikor befejezte a WC-használatot, törölje meg a fenekét egyszer a szokásos módon, és dobja a WC-papírt a WC-be. Ez megakadályozza, hogy a felesleges végterméket a bidébe mossa.

Legalább egyszer törölje szárazra a végbélnyílást székelés után és a bidé használata előtt. A felesleges széklet eltömítheti a bidé lefolyóját. Ez elég undorító lehet annak, aki Ön után használja a bidét.

A legtöbb önálló bidénél vagy a bidé vízvezérlője felé nézhet, vagy pedig elfordulhat tőle, mint a WC-nél. Könnyebben szabályozhatja a víz áramlását és hőmérsékletét, ha a kezelőszervek felé néz, de ha nadrágot visel, általában le kell vennie, hogy így tudjon a bidé fölé ülni. Többféle bidé kialakítás létezik, így a fúvókák konfigurációja és a tisztítani kívánt testrész diktálhatja, hogy melyik irányba kell néznie.

Hogyan kell használni a bidét

Ha a bidé hideg és meleg vízzel is rendelkezik, akkor először a meleg vizet kapcsolja be. Nyissa ki a szórószelepet, amíg a víz körülbelül hat-nyolc hüvelyk magasan spriccel. Amikor a vizet forrónak érzi a kezében, állítsa be a hidegvíz-szelepet, amíg a permet kényelmes nem lesz, ügyelve arra, hogy a permetoszlop magassága ne haladja meg az egy láb magasságot.

Üljön a bidé peremén ülve, és igazítsa a fenekét a permetező vízoszlophoz. Vegye figyelembe, hogy a legtöbb bidé nem rendelkezik ülőkével, de mégis arra szolgál, hogy ráüljön; csak üljön közvetlenül a peremre.

Fokozatosan nyissa ki a szórószelepet, amíg megfelelő nyomás nem alakul ki ahhoz, hogy a fenekét megtörölje

Néhány bidé nem rendelkezik fúvókával, hanem egyszerűen csak egy csap van, amely feltölti a medencét, ahogyan egy mosogatómedencét is feltöltene. Ha egy ilyen típussal találja magát szemben, akkor a kezét és szappant használja a tisztálkodáshoz, hasonlóan ahhoz, ahogyan a zuhanyzóban is tenné.

Miután megtisztította a szükséges területeket, szárítsa meg magát. Egyes bidéknél van a közelben egy törölköző, NEM HASZNÁLJUK! Ez a törülköző csak a kezed megszárítására szolgál. A legtöbb bidé beépített légszárítóval rendelkezik, amelyet használhatsz. Ha a szemközti bidé nem rendelkezik ilyen berendezéssel, használjon WC-papírt hogy megszárítsa magát.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.