Hogyan lehet a wifi hatótávolságát növelni

Győződjön meg róla, hogy az 5Ghz-es sávhoz csatlakozik.

Ha kétsávos vagy háromsávos Wi-Fi routerrel rendelkezik, akkor lehetőség szerint az 5GHz-es sávot kell használnia a 2,4GHz-es sáv helyett.

Sok intelligens otthoni eszköz (például a videós ajtócsengő és az intelligens hangszórók) csak a lassabb 2,4 GHz-es sávot tudja használni, de telefonját, laptopját, táblagépét és tévéjét mind az 5GHz-en keresztül kell csatlakoztatnia, hogy kihasználhassa az általa kínált lényegesen nagyobb sebességet.

Az egyes készülékek Wi-Fi beállításaiból megtudhatja, hogy melyik Wi-Fi sávot használja. Ezután hagyja, hogy az eszközök maguk válasszák ki a legjobb frekvenciát. Ezt úgy teheti meg, ha modern routerrel rendelkezik, hogy belép annak konfigurációs oldalára, megkeresi az 5GHz-es sáv opciót, és ugyanazt a nevet vagy SSID-t adja meg neki, mint a 2,4GHz-es sávnak.

Helyezze át a routert

Ha a routered átment a sebességteszten, de a Wi-Fi lassú vagy sokat lecsatlakozik, lehet, hogy csak rosszul van elhelyezve. A Wi-Fi jelek nehezen hatolnak át szilárd anyagokon, és bizonyos dolgok megállítják a jelet – például téglafalak, fém készülékek (például hűtőszekrény) és nagy mennyiségű víz, például akváriumok.

Általánosságban elmondható, hogy a Wi-Fi routerét a legjobb egy központi, sok szabad levegővel rendelkező helyre tenni, így a legjobb esélye van arra, hogy akadályok nélkül elérje otthona végeit.

Új router vásárlása, vagy extender beszerzése.

Az router cseréje mindig a legvégső megoldás. Egy új router nem csak drága lehet, de rengeteg munkával jár egy új router beállítása és a különböző eszközök hálózathoz való csatlakoztatása is. Ha azonban az router például csak az elavult 802.11n vagy 802.11g szabványokra korlátozódik, érdemes lehet 802.11ac vagy Wi-Fi 6 routert vennie.

Ha különösen nagy házzal rendelkezik, és az router még nem elavult, érdemes lehet egy vagy több Wi-Fi extenderrel bővítenie. Ezek olyan kis, megfizethető árú eszközök, amelyek felerősítik a Wi-Fi jelet, és így kiterjesztik a lefedettségi területet otthonában.

Általában elég közel kell csatlakoztatnia őket a routeréhez ahhoz, hogy megbízható jelet kapjon, de elég közel legyenek otthona „holt zónájához” ahhoz, hogy kitöltsék a hiányt. A kiterjesztők legnagyobb hátránya, hogy általában saját SSID-vel rendelkeznek, így a ház egyik végéből a másikba való átmenetkor Wi-Fi hálózatot kell váltania.

Hogyan lehet a wifi hatótávolságát növelni

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.