Hogyan kell enni a papayat

Válasszon érett papayát
Az érett papayát onnan ismerhetjük fel, ha a héja zöldből sárgára változik. Ha a papaya érett, akkor a hüvelykujját bele kell tudnia nyomni a húsába. A papaya gyorsabban érik, ha etiléntermelő gyümölcsökkel, például almával vagy banánnal együtt papírzacskóba tesszük.

Vágja félbe a papayát
Helyezze a papayát egy vágódeszkára. Egy nagy, éles késsel hosszában vágja ketté a papayát.

Nyissa ki a papayát
Nyissa ki a félbevágott papayát, és válassza két részre.

Kaparja ki a magokat egy kanállal.
Egy nagy kanál segítségével kaparja ki a magokat. Próbáljon meg nem túl mélyen bevágni a kanállal, különben elég sokat elveszíthet a gyümölcsből, különösen, ha túlérett.

A magokat sem kell kidobni. Bár a legtöbb ember kidobja őket, a papayamagok nemcsak ehetőek, hanem kis mennyiségben az étrendben jótékony hatásúak is lehetnek. Bár nem édesek. Épp ellenkezőleg. Erős ízük van, ami inkább a mustár és a fekete bors keresztezéséhez hasonlít.

Hogyan kell enni a papayat

Szedje ki a gyümölcsöt és egye úgy, ahogy van
A papaya gyümölcsét úgy is élvezheted, hogy kanállal belekotorsz. Vagy készítsen papaya „dinnyegolyókat” egy dinnyegolyó- vagy fagylaltkanalat használva.
A papaya sokféleképpen felszeletelhető, bemutatható és elkészíthető.

Hámozza meg és készítsen papaya kockákat

A papaya hámozásához tartsa függőlegesen a gyümölcsöt, és a kést a héj mentén hosszú szeletekben futtassa végig a héjon. Itt is próbáljon meg nem túl mélyen szeletelni, különben sokat veszít a gyümölcsből.

Ha nem szívesen használ kést, használjon zöldséghámozót a héj eltávolításához.

Alternatív megoldásként szeletekre vághatja a papayát, és késsel lehúzhatja a héját minden egyes szeletről.

Szeletelje fel a papayát szeletekre

Most fordítsa meg a papayát, és egyszerűen szeletelje fel olyan vastag vagy vékony szeletekre, amilyen vastag vagy vékony szeleteket szeretne. Vágja tovább, ha kockákra vágott gyümölcsöt szeretne.

A papaya ékek szép lehetőség a reggelihez. Élénk, gazdag narancssárga színük remekül mutat egy tányér tojás és pirítós mellett.

Csepegtesse meg lime-lével, és élvezze a papayát!

Elkészítési tipp: Nyomjon a papayára egy kis lime-levet, hogy elvegye a kellemetlen szagokat, és fokozza a gyümölcs ízét. Vagy kombinálja a friss papayát más gyümölcsökkel egy friss gyümölcssalátában.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.