Hogyan kell kezelni a pattanások accutaneval

Az Accutane-t tartják a leghatékonyabb vényköteles kezelésnek az akne kezelésére. Általában azonban olyan embereknek írják fel, akiknek súlyos pattanásaik vannak.

Mi az az accutane?

Az accutane az A-vitaminból származik. Nagyon hasonlít egy másik akne kezelésére, a tretinoinra (retin a), de tabletta formájában kapható, és sokkal hatásosabb, mint a tretinoin. Orvosi neve izetretinoin.

Hogyan hat, hogy megszabaduljon a pattanásoktól?

A faggyúmirigyek méretének csökkentésével csökkenti a túlzott faggyútermelést. Ez megakadályozza, hogy a faggyú a szükségesnél több faggyú jusson a bőrbe, és így megakadályozza az eltömődött pórusokat, amelyek természetesen mitesszerek, például komedók formájában pattanásokhoz vezetnek.

Kinek ajánlott?

Azoknak, akiknek súlyos pattanásaik vannak.
Akik már próbálkoztak más akne kezelésekkel, de nem sok sikerrel.
Mire számíthat a kezelés megkezdése után?
Gyakran előfordul, hogy az accutane kezelés megkezdése után néhány héttel az eredmény az, hogy a pattanások gyakran rosszabbul jelennek meg, mint az accutane kezelés megkezdése előtt.

Mit kell tennie az accutane alkalmazása előtt?

Fel kell keresnie egy orvost vagy bőrgyógyászt, hogy megbeszéljék az aknéját. Ők fogják megállapítani, hogy megérdemli-e az accutane használatát. Sok orvos hezitál a felírástól, mert előfordulhatnak súlyos mellékhatások.
Vizsgálatoknak kell alávetni a máját, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e.

Accutane mellékhatások

Az Accutane majdnem annyira ismert a lehetséges mellékhatásairól, mint az akne kezeléséről. Hangsúlyozni kell azonban, hogy a súlyos mellékhatások nagyon ritkák, és a legtöbb ember nagy sikerrel használja az accutánt.

A teherbeesést tervező vagy már teherbe esett nőknek mindenképpen kerülniük kell az accutane-t. Hihetetlenül nagy az esélye annak, hogy hatással lehet a magzatra, és a gyermek születési rendellenességekkel fog születni.
Emellett összefüggésbe hozták a depresszió kialakulásával is. Hangsúlyozni kell azonban, hogy az összefüggés nem teljesen bizonyító erejű. Úgy vélik, hogy az accutane időnként öngyilkossági hajlamot is okozhat.

Néhány accutane-használó hajhullásról/vékonyodásról számolt be.

Hogyan kell kezelni a pattanások accutaneval

Néhány gyakori mellékhatás

Íme néhány mellékhatás, amelyek nagyon gyakoriak. Ezek azonban nem súlyosak, és nem igazán tartják vissza az embereket az accutane használatától miattuk:

  • Száraz ajkak
  • Száraz bőr

A helyileg alkalmazott retin a-hoz hasonlóan az accutane is növelheti a napérzékenységet. Ennek ellensúlyozására a legjobb gyakorlat, ha vékony réteg napkrémet kenünk fel, amikor a napon tartózkodunk. A bőrkárosodás és az égési sérülések valószínűsége miatt kerülje a napozást vagy a hosszabb ideig tartó napozást.
Általános irritációt is okozhat, különösen a pattanásos területeken és a szemen.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.