Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra

Egy állás megszerzéséhez nagyon fontos, hogy jól menjen az interjú, de ehhez nagyon fontos lépés, hogy jól csináld meg a házi feladatodat. Ez arról szól, hogy a tényekkel tisztában legyél, és ennek megfelelően elemezd a helyzetet.

Néhány lépés, amely segíthet abban, hogy jól tájékozódj:

Próbálj meg minél több releváns információt szerezni a szervezetről. Azáltal, hogy megérti a termékeiket, szolgáltatásaikat és működési területüket.

Nézzen utána a cégnek

Használja a vállalat pénzügyi adataira vonatkozó információkat, hogy statisztikát kapjon arról, hogy mekkora a vállalat, és milyenek lehetnek a lehetséges elvárásai valakivel szemben, akit felvesznek.

Próbáljon meg beszélni olyan emberekkel, akik korábban már dolgoztak a cégnél, akik sokkal világosabb képet adhatnak arról, hogyan mennek a dolgok az adott vállalatnál.

Készüljön fel a valószínű kérdésekre

Készítsen elő egy sor olyan kérdést, amelyet az interjú során fel szeretne tenni. Legyen óvatos, ezeket nem a kérdezés hevében kell feltenni, hanem jó benyomást kell hagyniuk Önről, és hozzáértőnek kell mutatniuk Önt.

Derítse ki, hogy az aktuális álláshirdetés mit követel meg a pályázótól a készségek és a munkatudás tekintetében, és próbáljon meg ennek megfelelően felkészülni.

Ismerje meg önmagát

Győződjön meg arról, hogy alaposan ismeri eddigi pályafutását. Képesnek kell lennie arra, hogy habozás nélkül válaszoljon minden olyan kérdésre, amelyet az interjúztató tüzetesen feltesz önnek. Gondolja át, hogyan tudná alkalmazni korábbi tapasztalatait az állásinterjún megpályázott munkakörre. Ez mindig kulcsfontosságú elem minden állásinterjún.

Próbainterjú

Érdemes egy barátjával együtt próbainterjút készíteni. A barátja átveszi az interjúztató helyzetét, és megpróbálja feltenni a valószínű kérdéseket. Ez remek módja annak, hogy növelje az önbizalmát, és kiküszöbölje az interjútechnikája hiányosságait.

Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.