Hogyan tisztítsuk meg a szemüvegeket és napszemüvegeket?

1. lépés: Mosás

Győződjön meg róla, hogy kezei tiszták, szennyeződésektől és baktériumoktól mentesek, és mossa meg őket. Ügyeljen arra, hogy olaj- és testápolómentes szappant használjon, mivel mindkettő elkenheti a lencséket.

2. lépés: Öblítés

Langyos folyó csapvízzel öblítse le szemüvegét, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és a port. Ügyelni kell arra, hogy a nyomás ne legyen túl erős és a víz ne legyen túl meleg, mivel mindkettő károsíthatja a szemüveget.

3. lépés: Törölje le

Egy mikroszálas kendővel törölje le a lencséket és a keretet. A legtöbb napszemüveghez (hacsak nem az utolsó pillanatban vásároltad a strandtól nem messze lévő benzinkúton) tartozik egy tok és egy mikroszálas kendő. Referenciaként érezheted a különbséget ezek és más anyagok között, amelyeket kétségtelenül használtál a múltban.

4. lépés: Tisztítás

Vigyen fel egy csepp mosogatószert a lencsék mindkét oldalára, és finoman dörzsölje át a szappant a lencsén. Ismét győződjön meg arról, hogy a mosogatószappan mentes az olajoktól és a krémektől. Ha a szemüvegén kiemelkedő vagy beillesztett részletek vannak, használjon szöszmentes ruhát, hogy bejusson a résekbe.

Hogyan tisztítsuk meg a szemüvegeket és napszemüvegeket?

5. lépés: Öblítés

Öblítse le a szemüveget vízzel, különös figyelmet fordítva a lencsékre, hogy eltávolítsa a felesleges szappant. Ugyanazokat a szabályokat alkalmazza, mint az előöblítésnél. Ügyeljen arra, hogy a nyomás gyengéd legyen, és a hőmérséklet legfeljebb langyos.

6. lépés: Szárítás

Enyhén rázza meg a keretet, hogy eltávolítsa a felesleges vizet. Próbálja meg nem megfogni az egyik halántékot, miközben rázza őket, mivel ez károsíthatja a csuklót vagy a lencse melletti csavart. Ha ezek megsérülnek, a szemüveg soha többé nem fog ugyanúgy ülni az arcán.

Mit ne tegyen

Kerülje a papírtörlőt, az ingszövetét vagy a papírzsebkendőt, amikor a maszatos lencsét törölgeti, mert ezek az anyagok valójában megkarcolhatják a lencsét, és idővel csökkenthetik annak tisztaságát.
Kerülje az acetont tartalmazó termékeket, például a körömlakklemosót. Az aceton tönkreteheti a lencséket, és még a keretet is károsíthatja.
Ne használja a saját nyálát (ez igaz) a szemüveg tisztításához. Ez baktériumokat terjeszthet, vagy további elkenődést okozhat.
Miért fontos a szemüveg és a napszemüveg rendszeres tisztítása?
Eltekintve attól, hogy a piszkos és maszatos szemüveg vagy napszemüveg megnehezítheti a látást, a nem tiszta szemüveggel való foglalkozás további gondot jelent. Még mások számára is megnehezítheti a látását, és feltűnő lehet, ha a szemüveg vagy napszemüveg nem tiszta. Ráadásul a por és a törmelék felhalmozódása idővel még meg is karcolhatja és károsíthatja a lencséket és a lencse bevonatát, ami miatt a szükségesnél gyakrabban kell lecserélnie szemüvegét vagy lencséit.

Bár javasoljuk a napszemüvegek stílusos váltogatását, sőt, egy-két tartalék szemüveget is, a legjobb, ha kedvenc szemüvegét jó állapotban (nem, inkább remek állapotban) tartja. Ha egyszer megtanulod, hogyan kell tisztítani a szemüvegeket és napszemüvegeket, akkor ez egy olyan folyamat, amelyhez újra és újra visszatérhetsz. A hosszú élettartamú, stílusos szemüveg csak egy fontos kiegészítő, amelyet csúcsformában kell tartania, és ezt a bankba is viheti.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.