Hogyan kell megnöveszteni és fenntartani a borostát

A borosta, a szakáll és az arcszőrzet mindenki fejében ott van ezekben a karanténos napokban. A legtöbb ember számára a társadalmi élet hiánya nagy szerepet játszik a döntésben, hogy megtartják-e vagy sem, mivel elsősorban a külső megjelenés emelése miatt növesztik és tartják fenn. Ha úgy döntöttél, hogy lemondasz a szakállról, és egy kevésbé bozontos megoldás mellett döntesz, akkor szerencséd van, mert mindent tudsz, amit a borosta karbantartásáról és növesztéséről tudni kell.

Ez az úgynevezett Aranyhaj az arcszőrzet világában – nem lehet se túl rövid, se túl hosszú. Segítségével robusztus jelenlétet varázsolhatsz magadnak anélkül, hogy egy kifejlett szakállon dolgoznál, vagy a gyorsabb szakállnövekedés miatt aggódnál, és megnyugtathatja a bőrödet, ha hajlamos vagy a tartós borotválkozás okozta irritációra.

A tökéletes borosta növesztésének és fenntartásának azonban művészi szintje van. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítenek megőrizni a friss, ötórai árnyékos megjelenést. Mindent, amit a borostáról tudni kell, itt találsz.

Tisztítás és hámlasztás

Mint minden nagyszerű mesterműhöz, tiszta vászonra van szükséged, amin elindulhatsz. Egy jó minőségű tisztítószer egyensúlyban tartja a bőröd nedvességtartalmát, és olyan arcot hagy maga után, amely készen áll a borotválkozásra, és remek alapot biztosít az új szőrszálak növesztéséhez.

A szakállmosási és kondicionálási rutin a hajadat is erősen és egészségesen tartja a növekedési folyamat során. A szakállspecifikus mosószer szerepe az, hogy megszabadítsa a szennyeződésektől és a felesleges olajoktól, miközben meghagyja (és hozzáadja) a természetes olajokat, amelyek egészségesen tartják a szakállat és a bőrt.

Válassza ki a legjobb trimmelőt

A trimmelők különböző stílusokban, méretekben és árfekvésben kaphatók. A nap végén fontos, hogy olyan választást hozzon, amely a legjobban megfelel a rutinjának.

A napi formázóknak érdemes lehet egy szebb, tartósabb modellbe beruházni az arzenáljukba. Olyat szeretne, ami biztonságos az érzékeny bőr számára, és amely kontúrozó fejpályákkal rendelkezik az extra kényelem és stabilizálás érdekében a nehezen elérhető területeken. A lassabb arcnövekedéssel rendelkezők megelégedhetnek egy olyan olcsó opcióval, amely kiemel egy maroknyi különböző vágási hosszúságot és tartozékot. Bármi is legyen azonban, szükséged lesz egy hagyományos borotvára – többpengés, egypengés vagy biztonsági borotvára -, hogy kordában tartsd a nyakszakálladat, és hogy arcszőrzetednek megadhasd a megérdemelt merész határt.

Találja meg a megfelelő hosszúságot

Bármilyen szakállvágó vagy borotva, amelyet megvásárol, többféle pengevédővel kell rendelkeznie, hogy különböző hosszúságú borostát tarthasson. Ha ez az első kiruccanása az ötórai árnyékba, fontolja meg, hogy kinöveszti a szakállát, majd levágja a kívánt hosszúságra.

Kezdje a leghosszabb pengevédővel, és próbálja ki. Túl hosszú? Méretezd le eggyel, majd ismételd meg, amíg elégedett nem leszel. A legrosszabb, ami történhet, hogy teljesen le kell borotválkoznia, és kezdheti elölről az egészet. A legjobb? Nos, máris úton vagy ahhoz, hogy az a szelídíthetetlen, jól karbantartott vadállat legyél, akinek mindig is szántad magad.

Egy halk megjegyzés a szakáll színéről: Ha világosabb színű arcszőrzeted van (vagy többszínű arcszőrzeted), fontos, hogy egy kicsit hosszabbra növeszd a borostádat, mint sötétebb szakállú testvéreink. Ha túl rövidre vágod a szőke szakállat, az alááshatja a célodat, hogy megfelelően vagány borostát tarts. Ha túl világos a szakállad, bizonyos esetekben úgy tűnhet, hogy egyáltalán nem is létezik. A sötét hajú férfiak viszont rendkívül rövid borostát is viselhetnek anélkül, hogy rosszabbul néznének ki.

Hogyan kell megnöveszteni és fenntartani a borostát

Élesítse a megjelenését

Az arcszőrzet hajlamos az arc normál növekedési régióin kívül is felbukkanni. A foltok véletlenszerűen jelenhetnek meg, és meg is fognak jelenni, ezért ezeket gondosan borotváld le, és tartsd meg az egységes vonalakat, hogy kiegészítsd a struktúrádat. Ez az a pont, ahol a trimmelő kiválasztására fordított idő és erőfeszítés kifizetődik.

Higgye el nekünk: A legjobb módja annak, hogy a szakáll ápolása közben is félig szalonképes maradj, ha elkerülöd a rettegett nyakszakállat. Csak körülbelül egy hüvelykkel az ádámcsutkád fölött nyírj, különben azt kockáztatod, hogy a szakállnövekedésed mélységét elveszíted. Ez a technika már korán kiemelheti a szakálladat; a szakállasság és a nem szakállasság közötti kontraszt tudatja az emberekkel, hogy komolyan gondolod.

Az arcok trimmelése szintén elengedhetetlen. Itt sem kell túlzásba vinni a dolgot – csak egy borotvával csikarjon ki néhány túlságosan északra tévedt tincset. Ha valami Chewbacca szakállra hasonlít, drasztikusabb intézkedéseket kell hoznod. Borotváld le az arcszőrzeted, hogy egy vonalban legyen az orrod aljával.

Ne fukarkodjon a szakállolajjal

Mielőtt becsomagolnád a dolgokat, masszírozz be néhány csepp szakállolajat, amely puhán tartja a bajszodat, és fantasztikus érzéssel tölti el az arcbőrödet. Manapság több tucatnyi lehetőség van, amelyek bármilyen bőrtípust kiegészítenek. Javasoljuk, hogy próbálj ki néhányat, hogy megtaláld a saját arcodnak megfelelő illóolajokat, valamint a kedvedre való illatot. Javaslatokra van szüksége? Íme a The Manual kedvenc szakállolajai.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.