5 tipp, hogyan színleljük a betegséget avagy hogyan legyek beteg hogy ne kelljen iskolába menni

Tünjön úgy hogy az iskola fontos neked

Az első dolog, amit meg kell tenned, még mielőtt elkezdenél beteget színlelni, hogy az iskolát a prioritásodnak tüntesd fel. Ez egy fontos lépés azon az úton, hogy hogyan színlelj beteget az iskolába, ezért ne hagyd ki. Izgatottságodat mutathatod azzal, hogy beadsz egy szupermenő projektfeladatot, ami holnap esedékes.

Mondhatod, hogy már alig várod, hogy elolvashasd az esszét, amit elkészítettél, és amire büszke vagy. Vagy megoszthatod a szüleiddel, hogy holnapi napot alig várod. Nem akarod kihagyni a pizzanapot, ugye! Nagyon fontos, hogy megteremtsd a keretet, mielőtt elkezdesz „betegeskedni”. Mert amikor „hirtelen” beteg leszel, te sokkal csalódottabb leszel, hogy nem tudsz iskolába menni, mint a szüleid. Ez még hihetőbbé teszi, hogy betegnek tetteted magad.

Válassz egy betegséget és ragaszkodj hozzá

Ha meg akarod győzni a szüleidet arról, hogy beteg vagy, válassz egy betegséget, és ragaszkodj hozzá! Szükséged lesz tényleges bizonyítékra, hogy beteg vagy, és ez kutatást igényel. Akár a megfázás, a magas láz vagy a gyomorhurut mellett döntesz, részletes kutatást kell végezned, hogy a hamis betegséged meggyőzőnek tűnjön:

A normális testhőmérséklet 36,1 C és 37,2 C között mozog. Ez függ a napi tevékenységedtől, attól, hogy mennyire vagy aktív, futottál-e, sportoltál-e, vagy csak pihentél. A láz jelzésére 37,2 C és 39 C közötti lázmérési értékekre van szükséged. Ez az információ kell, hogy 41 C fokos, forró víz alá tartott lázmérővel túl sokáig színlelhesd a betegséget.

Ugye nem akarsz az orvosi rendelőbe menni? Valószínűleg bölcsebb, ha egy törölközőt áztatsz forró vízbe, és amikor a szüleid jönnek megtapogatni a homlokodat, azt fogják hinni, hogy égsz. Vigyázz, hogy kevés idő teljen el a törölköző felhúzása, a homlokod megszárítása és a szüleid felhívása között. Ez azt jelenti, hogy gyorsan kell cselekedned, ha azt akarod, hogy a szüleid ítélete az legyen, hogy – nem kell iskolába menned.

Mik a megfázás tünetei?

A nátha tünetei általában az orrfolyás, tüsszögés, torokfájás, izomfájdalom, fejfájás, köhögés, enyhén emelkedett hőmérséklet, íz- és szaglásvesztés. Jól kell ismerned ezeket a tüneteket, mert a náthát nehéz megjátszani, az anyukák meg tudják különböztetni a valódi orrfolyást és köhögést a hamisaktól.

5 tipp, hogyan színleljük a betegséget avagy hogyan legyek beteg hogy ne kelljen iskolába menni

Milyen tünetei vannak a gyomorfájásnak?

A gyomorinfluenza fertőzött személlyel való érintkezés, vagy szennyezett víz ivásával, illetve szennyezett étel fogyasztásával terjed. Ez a tudás jól jön majd, amikor a tünetek jelentkezése után megosztod a betegséged gyanúját azzal, hogy megemlíted, hogy a barátod, akivel együtt jársz iskolába, néhány napja gyomorhurutos volt, vagy a víz, amit tegnap ittál, valahogy furcsának és zavarosnak tűnt.

Ha gyomorfájást próbálsz színlelni, a következő tünetekkel kell tisztában lenned: gyomorfájás, gyomorgörcs, hányinger, hányás és bizonyos esetekben láz. Ha már ismered a gyomorhurut tüneteit, nem árt, ha az éjszaka közepén felébreszted anyukádat vagy apukádat, hogy jelentsd a hányást. Ha elszántan végig akarod csinálni, fontold meg, hogy összekeversz egy adag hamis hányást, hogy meggyőzőbbé tedd a betegségedet.

Kezdj el tüneteket mutatni előző este

Most, hogy elvégezted a házi feladatodat, és mindent tudsz a betegségről, amit meg fogsz színlelni, és annak tüneteiről, itt az ideje, hogy a show-t beindítsd. Ne feledd, ragaszkodj a betegséghez, és próbáld meg nem keverni a tüneteket egy másik betegségből. Ha ez eldőlt, kezdj el előző este enyhe tüneteket mutatni. Ne vidd túlzásba, és próbálj türelmes lenni. Gondolj az eredményre, egy nap iskolából való távolmaradás!

Bölcs dolog, ha vacsoraidőben adsz némi támpontot arra, hogyan érzed magad. Viselkedj szomorúan és fáradtan. Kezdd el a vacsorát, de ne fejezd be, még akkor sem, ha az a kedvenced. Egyszerre csak egy-egy tünetet mutass, lassan, fokozatosan, amíg a szülők meg nem kapják a teljes képet. Ha egyszer látják, hogy valami nincs rendben, jobban odafigyelnek majd a viselkedésedre, ezért vigyázz, nehogy elszóld magad, és eláruld, hogy nem vagy beteg.

Ahogy korábban említettük, a betegség színlelése művészet, ezért ügyelj arra, hogy tökéletesen játsszd el a szerepedet!

Változtass a szokásos rutinodon

Ezen a ponton fontos, hogy hozzon egy kis áldozatot. Meg kell változtatnod a megszokott rutinodat és azokat a dolgokat, amelyeket szeretsz csinálni, hogy becsapd a szüleidet, és elhitesd velük, hogy valami nincs rendben. Ha a kedvenc esti rutinod egy sorozat megnézése, akkor ne nézd meg. Mondd azt, hogy álmos vagy, és menj korán lefeküdni. Ha azt tervezted, hogy találkozol a barátaiddal, mondd le.

És ismét vonulj korán ágyba. Ezzel bekapcsolja a vörös riasztót, hogy valami nincs rendben. Ha a szüleid kérdezősködni kezdenek, ne mondj túl sokat, csak annyit, hogy nem érzed jól magad, és le kell feküdnöd. Annak ellenére, hogy korán lefekszel, ne aludj el. Tettetheted, hogy alszol, ha jönnek ellenőrizni, de ha sokáig fennmaradsz, reggelre táskás lesz a szemed, ami segít az egész beteges kinézetben.

Ébredj fel az éjszaka közepén, hogy kimenj a mosdóba. Csináld meg ezt néhányszor, hogy a szüleid észrevegyék. A gyakori fürdőszobalátogatás az éjszaka közepén mindig gyanus. Így könnyebb lesz reggel meggyőzni a szüleidet arról, hogy beteg vagy, és egész éjjel gondjaid voltak.

Fokozd a reggeli tüneteket

Most itt az ideje, hogy felerősítsd a reggeli tüneteket a választott betegségedben. Bármilyen betegséget is próbálsz megjátszani, kulcsfontosságú, hogy a szüleid előtt felébredj. Kezdd azzal, hogy meglátogatod a fürdőszobát, és köhögési vagy hányási hangokat adsz ki, ha úgy döntesz, hogy a gyomorrontás mellett döntesz. Ezután megpróbálkozhatsz a konyhában, így amikor a szülők felkelnek, azt látják majd, hogy fáradtan és rendetlenül próbálsz teát főzni a beteg torkodra vagy gyomrodra.

Panaszkodj, hogy mi bánt, és koncentrálj a betegség tüneteire. Ne keverd össze a dolgokat. Ne panaszkodj, hogy egyszerre fáj a fejed és a gyomrod. Ha gyomorfájásra panaszkodsz, akkor hozzáadhatod a hányingert és a reggeli hasmenést.

Ezen a ponton, még akkor is, ha már megmutattad a szükséges tüneteket, kérj elnézést a szüleidtől, és menj öltözni. Ne siess, ha bejönnek megnézni téged, lassan öltözz fel, de ne túl lassan. Nem akarod hogy gyanut fogjanak a szüleid, úgyhogy maradj a realitás talaján. Amint meglátnak ebben az állapotban, és visszatérnek az előző esti viselkedésedhez és a gyakori fürdőszobalátogatásokhoz az éjszaka közepén a reggeli tünetekkel együtt, máris szabaddá válhatsz, és élvezheted az iskolán kívüli napodat.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.