Hogyan kell kézen állni

Három alapvető kézállás pozíciót fontos elsajátítani. Ezek jelentik az alapot, ha meg akarod tanulni a kézenállást, és fejleszteni akarod a kézenállásodat. Ha ezt a hármat elsajátítod, az segít elsajátítani a különböző nehezebb kézálláspozíciókat és a kézállásba nyomást.

TUCK ÁLLÁS

Mi is ez?

Ez a pozíció hasonlít a normál egyenes kézálláshoz, azzal a különbséggel, hogy a tuck pozícióban a lábadat lehajlítod, ahelyett, hogy a levegőben tartanád nyújtva.

Miért jó ez a pozíció?
Megszokod, hogy először a csípődet emeld fel.

Általános hiba a kézállásnál, hogy úgy lendítjük fel a lábakat, hogy közben nem hozzuk fel a csípőt. És amíg a csípő hátrafelé lóg, addig vissza fogsz esni a földre.

A bukóállással tényleg megtanulod felhúzni a csípődet.

Ez a pozíció nagy törzserőt és erős vállakat is igényel, ami hamar elég erőt ad ahhoz, hogy megtartsd a handstandot.

Gyakorlat: Lendítsd fel a testedet a tuck-pozícióban, és tartsd meg 5-10 másodpercig.

Koncentrálj!
Egyenes vonal legyen a csuklótól az aljáig anélkül, hogy a vállak kiesnének. Ha ez nehéz, akkor kicsit több vállhajlékonyságot kell gyakorolnod.

STRADDLE/SPLIT POZÍCIÓ

Mi ez?

A straddle pozíciót tartva a hátad egyenesen tartod, míg a lábaidat osztott helyzetben tartod. A tökéletesen végrehajtott pozíció azt jelenti, hogy a lábakat vízszintesen tartod, miközben a hátadat függőlegesen tartod. Ez a hát és a belső combok nagyfokú rugalmasságát igényli.

Miért jó ez a pozíció?
A behajlított pozícióban a súlypont a test közepén van. A straddle pozícióban az a jó, hogy a súlypont egy kicsit áthelyeződik, mert a lábakat a testmagtól távolabb tartjuk. Fontos, hogy a kézállásodat tudd irányítani, függetlenül attól, hogy hol van a súlypontod.

Gyakorlat:
Lendüljünk fel egy straddle/split pozícióba vízszintesen kinyújtott lábakkal. Tartsd ezt a pozíciót 5-10 másodpercig.

Koncentrálj:
Vigyázz, hogy ne hajlítsd be a hátadat, hogy kompenzáld, hogy a lábaid nincsenek teljesen osztott helyzetben. Tartsa a hátát végig egyenesen, még akkor is, ha a lábak széttartanak, és így nehezebbé válnak.

EGYENES KÉZÁLLÁS

Mi ez?
Az egyenes kézenállás sok szempontból a legnehezebben elsajátítható, mert a bonyolultsági szintje miatt. A test minden izmának együtt kell működnie a tökéletes egyenes elérése érdekében.

Miért jó pozíció?
Az egyenes kézenállás elsajátítása alapvető fontosságú. Fontos, hogy mindig vissza tudj fordulni az egyenes kézenállásba, és tudd, hol vagy. Könnyen elveszítheted egy kicsit a testérzékedet, amikor fejjel lefelé fordulsz. Ezért fontos, hogy az egyenes kézenállás legyen a kiindulópontja a többi kézenállás pozíciónak és a kézállásba nyomásnak.

Gyakorlat:
Találd meg az egyenes kézenállás pozíciót akár a behajlításon, akár a hasításon keresztül. Kezdjük azzal, hogy 3 másodpercig tartjuk a behajlást vagy az osztott pozíciót, mielőtt folytatnánk az egyenes pozícióba. Most már mozgathatod a lábaidat az egyenes pozícióba.

Koncentrálj!
A vállak legyenek nyitva, a füleknél zárva és közvetlenül a csukló felett. A fenéknek közvetlenül a vállak felett kell lennie anélkül, hogy hajlított hátat eredményezne. A lábaknak szintén közvetlenül a fenék felett kell maradniuk.

Hogyan kell kézen állni

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.