Hogyan lehet csökkenteni a pulzusszámot

1. Maradjon távol a hőségtől:

Minél melegebb a hőmérséklet, annál gyorsabban ver a szíved. Ez azért van, mert a szíved gyorsan dolgozik, hogy a vért a bőrfelszínre pumpálja, izzadságot termeljen és lehűtse a tested. Annak érdekében, hogy a szíve ne verjen túl gyorsan, lehetőleg maradjon hűvös, kényelmes helyen, és ne feledje, hogy jól hidratált maradjon.

2. Gyakori testmozgás:

A testmozgás számos okból nagyszerű az egészséged számára – és a normális nyugalmi pulzusszám biztosítása az egyik ilyen ok. Bár ellentmondásosnak tűnhet, mivel a pulzusszámod megemelkedik edzés közben, valójában minden alkalommal, amikor edzel, a szívedet edzed, hogy erősebb és hatékonyabb legyen a vér pumpálásában. Ezután, amikor pihenő üzemmódban vagy, a szíved könnyebben képes fenntartani a normális pulzusszámot.

3. Egyen több halat:

A testmozgáshoz hasonlóan az egészséges táplálkozás fenntartása is több okból is előnyös mindannyiunk számára. Egyrészt a több hal beiktatása az alacsonyabb nyugalmi pulzusszámmal hozható összefüggésbe az Amerikai Szív Szövetség tanulmánya szerint. Nem szeret halat enni? Beszéljen orvosával a halolaj-kiegészítők szedéséről, amelyeknek szintén pozitív hatásuk lehet a szívritmusra.

4. Csökkentse a stresszt:

Minél magasabb a stressz-szintünk, annál magasabb a szívritmusunk. Sok ember számára a stressz elkerülhetetlennek tűnhet. Talán próbál egyensúlyt teremteni a munka és az otthoni élet között, de úgy tűnik, sosem talál elég időt arra, hogy mindent elvégezzen. Egy gyors és egyszerű módja annak, hogy elkezdje a stresszoldást, ha minden nap kijelöl egy blokknyi időt, amikor leválasztja a mobiltelefonját és más elektronikus eszközöket. Ez időt szabadít fel a produktivitásra, és lehetőséget ad arra, hogy rendet tegyen az elméjében, és új prioritásokat állítson fel. Egy másik egyszerű stresszoldó tipp a meditáció gyakorlása az elme ellazítása érdekében.

5. Figyeljen oda a légzésére:

A gyógyszeres kezelésről szólva, egy másik gyors és egyszerű módja annak, hogy csökkentse a pulzusszámát, ha tudatosan gyakorolja a légzőgyakorlatokat. Lélegezzen be lassan öt másodpercig, majd lélegezzen ki lassan 15 másodpercig. Próbálj meg minden nap öt percet szentelni erre.

6. Dobja el a cigarettát:

Talán nem meglepő, hogy a cigarettázás számtalan negatív hatással van az ember egészségére. A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ szerint ezek közé tartozik a szívkoszorúér-betegség, a stroke, valamint a tüdő- és egyéb rákos megbetegedések fokozott kockázata. Emellett a dohánytermékek bizonyítottan növelik a nyugalmi szívfrekvenciát. Amikor a szervezet nikotint fogyaszt, a vénák és az artériák összeszűkülnek, és a szívnek ezt követően extra munkát kell végeznie a vér pumpálásához. Ha dohányzik, a jó hír az, hogy a leszokás már 24 órán belül csökkentheti a nyugalmi pulzusszámot – tehát minél hamarabb leszokik a cigarettáról, annál hamarabb láthatja az eredményeket.

Hogyan lehet csökkenteni a pulzusszámot

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.