Egyesek úgy vélik, hogy a testük egyetlen területén tudnak zsírt veszíteni. Ezt a koncepciót spotcsökkentésnek is nevezik. Számos olyan gyakorlat létezik, amely meghatározott testrészeket céloz meg, például a hasadat vagy a combodat. Bár a gyakorlatok segítenek konkrét izmokat építeni, elsősorban a testdefiníciót javítják a fogyás után. A gyakorlatok, beleértve az erőnléti edzéseket is, segítenek a zsírégetésben az egész testedről.

Ha az arcodon lévő zsírt szeretnéd csökkenteni, öszpontosíts az egészséges fogyási célokra, hogy javíts általános egészségi állapotodon. Lehet, hogy kísértésbe esel, hogy olyan edzésprogramot vagy diétát köves, amely a kívánt eredményekkel büszkélkedhet, de ne hagyd magad becsapni. Ha általánosságban fogysz, akkor az arcod is karcsúsodik.

Minden ember másképp fogy. Ne csüggedj, ha nem látsz azonnal különbséget az arcodon. Legyél türelmes és kitartó a fogyási céljaid elérésében. Ha erőnléti edzéseket végezel, előfordulhat, hogy a mérleg nem mozdul annyit, amennyit szeretnéd. Ez azért történik, mert a tested sovány izomban növeli a súlyt. Idővel mégis látni fogod a különbséget az arcodon és az általános megjelenéseden.

Arcgyakorlatok

Bár egyedül az arcodra nem tudsz zsírégetést végezni, az arcizmaidat tonizálhatod. Az arcgyakorlatok előnyei közé tartoznak:

A megjelenésed javítása
Az öregedés lassítása
Az izomerő javítása

Példák az arcgyakorlatokra többek között:

Levegő visszatartása a szádban és az arcod kinyomása. Mozgasd a levegőt egyik oldalról a másikra, hogy megnyújtsd az izmaid.
Ajkaidat középen összeszorítani, majd felváltva oldalról oldalra ráncolni.
Nagy mosolyt tartani, miközben összeszorítod a fogaidat.
Nyakad nyújtása, miközben nyelvedet a szájpadlásodhoz nyomod. Ez megnyújtja az áll alatti izmokat.
Egy tanulmány kimutatta, hogy az arcgyakorlatok napi kétszeri elvégzése 8 héten keresztül hozzáadott izomdefiníciót. Emellett javította a résztvevők öregedésének megjelenését is. A kulcs ahhoz, hogy változást érj el az arcod megjelenésében, a következetesség.

Fontos megérteni, hogy nincsenek adatok arra vonatkozóan, hogy az arcgyakorlatok csökkentenék az arc zsírtartalmát. A zsírt csak diétával és teljes testet érintő gyakorlatokkal, például kardió- és erőnléti edzéssel lehet csökkenteni. Az arcgyakorlatok jó módja az eredmények fokozásának.

Hogy lehet arcról fogyni

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.