Hogyan kell mosni a párnákat

1. Ellenőrizze a párna címkéit

Egyes párnák mosógépben moshatók, mások viszont csak száraz tisztítással tisztíthatók. A mosógép használata előtt ellenőrizze a címkéket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy otthon is moshatóak.

2. Válassza a forró vizet

Bár egyes használati útmutatók szerint használhatsz hideg vagy meleg vizet, a forró víz sokkal jobb a baktériumok, vírusok és baktériumok elpusztításában, mint a hideg, ezért állítsd be a ciklus beállítását ennek megfelelően.

3. Használja a kímélő ciklust

A párnák nem olyan törékenyek, mint mondjuk a díszes fehérneműk, de azért mégsem szabad túl sok ütést elviselniük. Válassza inkább a kímélő ciklust, mint a normál vagy a nagy terhelésű beállításokat.

4. Adjon hozzá egy extra öblítést

A párnák tölteléke azonban szeret ragaszkodni a mosószerhez, ezért tegyen rá még egy öblítési ciklust, hogy biztosan kimosódjon az egész. Ha már mosószerről beszélünk, ne öntsön túl sokat a gépbe. Egy kis mennyiség is megteszi.

5. Egyszerre kettőt mosson

Egy párna azzal a veszéllyel jár, hogy kibillenti a gépedet az egyensúlyából, ezért próbálj meg egyszerre két párnát mosni, hogy minden rendben legyen.

6. Szárítsa meg a párnákat teljesen

Dobja be a párnákat a szárítóba alacsony hőfokon, néhány teniszlabdával (vagy szárítógolyóval) együtt, ami segít visszapehelyezni a párnákat. Mielőtt visszatennéd a párnahuzatot, ellenőrizd kétszer is, hogy a párnák teljesen szárazak-e. Ha nem, akkor megkockáztathatja a penész vagy a penész kialakulását, ami meghiúsítja a tisztítási munka egész célját.

Hogyan kell mosni a párnákat

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.