Hogyan javíthatnak a hordozható mosogatógépek a kis konyhákon?

Ha kis konyhája van, feltételezi, hogy az egyetlen mosogatógép, amit valaha is használni fog, a saját két gumikesztyűbe burkolt keze? Ha igen, akkor van egy alternatíva, amire talán még nem is gondolt: a hordozható mosogatógép. Ezek már nem azok a kis teljesítményű gépek, amelyeket a nagymamája használt, hanem új, energiatakarékos készülékek, amelyek többféle méretben kaphatók. Egyszerűsíthetik az életét anélkül, hogy elfoglalnák a konyháját.

Mik tehát a hordozható mosogatógépek, és miben különböznek azoktól a gépektől, amelyek közvetlenül a vízvezetékhez csatlakoznak, nem pedig a csaphoz? A hordozható mosogatógépek kétféle stílusban kaphatók: pultra szerelhető és kerekes, padlóra szerelhető modellek. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, attól függően, hogy mekkora a konyhája és a családja, és milyen gyakran főz. „A hordozható mosogatógépek nagyszerűek az olyan háztartások számára, amelyek ritkán használják a konyhát” – mondja Susan Serra konyhatervező, a The Kitchen Designer weboldal alapítója. „A pultra szerelhető modellek a hordozhatóság szempontjából a legjobbat nyújtják, mivel könnyen áthelyezhetők egy másik helyiségbe, így felszabadul a pult helye.”

A hordozható mosogatógépek, akárcsak beépített rokonaik, különböző árfekvésűek, a mérettől, a minőségtől és a rendelkezésre álló ciklusok számától függően. A beépített mosogatógépek átlagos ára 70 és 400 ezer forint között van, plusz a beszerelési költségek. A hordozható modellek 70 és 300 ezer forint között mozognak, és azonnal használhatóak.

A beépített és a hordozható modellek hatékonyságának összehasonlításakor valóban modellről modellre kell ítélni, de vannak olyan mobil gépek, amelyek hasonló tisztítási képességekkel rendelkeznek. A két szórókarral rendelkező hordozható egységek nyilvánvalóan jobb mosási és öblítési munkát végeznek, mint az egy szórókarral rendelkezők. A hordozható mosogatógépek között is nagyobb a választék a terhelhetőség tekintetében, mint a helyhez kötött modellek között, mivel a mozgatható egységek sokkal kisebb méretben is megtalálhatók, mint a hagyományos gépek.

A hordozható mosogatógépek talán legnagyobb előnye azonban az a többlet hely, amit a kis konyhák számára biztosítanak. Sok guruló mosogatógép laminált felülettel rendelkezik, amely további tárolóhelyként használható a serpenyők vagy a ritkán használt edények számára. A nagyobb hordozható gépek akár a pult mellé is elhelyezhetők, így tulajdonképpen meghosszabbítva magát a konyhát!

Egy kis konyhát könnyen túlterhelhetnek a felesleges berendezések, a piszkos edények és a korlátozott mozgástér. Egy kerekes mosogatógépet el lehet gurítani a mosogatótól egy másik helyiségbe, amikor nincs használatban. Ezáltal helyet teremt Önnek a munkavégzéshez és az étkezéshez. A piszkos edényeket a gépben és a mosogatótól távol lehet tárolni, amíg készen nem áll a betöltésre, lehetőséget adva a mosogatógépben nem mosogatható edények és fazekak öblítésére.

A hordozható mosogatógépek tökéletesen alkalmasak kis konyhákba. Függetlenül attól, hogy milyen változatot, modellt és opciókat választ, egy mobil mosogatógép biztosan megkönnyíti az életét. Ha mást nem is, nem kell számtalan órát mosogatnia a mosogatóban, ami véleményünk szerint a legfontosabb előny!

Hogyan javíthatnak a hordozható mosogatógépek a kis konyhákon?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.