Hogyan kell leolvasztani a fagyasztót

Az automatikus leolvasztási funkció nélküli fagyasztó megvásárlása áramot takarít meg, de arra kötelezi Önt, hogy rendszeresen leolvasztja a fagyasztót. Számos oka lehet annak, hogy a fagyasztóban jég képződik, például ha a fagyasztó rosszul szellőzik, ha túlságosan tele van, vagy ha párás helyen található. Legtöbbször azonban akkor képződik jég, ha többször kinyitja és becsukja a fagyasztó ajtaját.

Kövesse az alábbi lépéseket akár álló fagyasztószekrény, akár fagyasztóláda leolvasztásához.

  • Húzza ki a fagyasztót a konnektorból.
  • Ürítse ki a tartalmát. Vigye át a hűtőszekrénybe vagy egy jéggel teli hűtőtáskába, hogy megvédje őket, amíg a fagyasztó leolvasztja őket.
  • Támassza ki az ajtót, és várja meg, amíg a jég felolvad. Ez több órát is igénybe vehet. A folyamatot felgyorsíthatja, ha egy edény forró vizet tesz a fagyasztó belsejébe, és becsukja az ajtót. Ha csak kis mennyiségű jeget kell eltávolítania, néhány percig tartó hajszárító használata segíthet a jég felolvasztásában. Ne próbálja meg kivésni a jeget, mert ezzel károsíthatja a fagyasztó belsejét és alkatrészeit.
  • Fogja fel az olvadó jégből származó vizet. Ha a fagyasztószekrénye rendelkezik leeresztő rendszerrel, távolítsa el a fagyasztószekrény padlóján található leeresztő sapkát, és húzza ki a leeresztőcsövet a nyíláson keresztül. Tegyen egy tálat a tömlő alá. Ha fagyasztószekrénye nem rendelkezik lefolyórendszerrel, törölközővel, rongyokkal vagy szivaccsal itassa fel az olvadt jeget.
  • Törölje tisztára a fagyasztót, tegye vissza az elemeket a fagyasztóba, és csatlakoztassa be.

Hogyan kell leolvasztani a fagyasztót

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.