Hogyan lehet megszabadulni a testszagtól természetesen

A testszag miatt zavarban érezheted magad, de ne aggódj, mert mindenki szenved tőle, és nem vagy egyedül. Ha küzdesz a testszag fenntartásával, természetes módon is kezelheted azt néhány alapvető életmódbeli változtatással. Bár mindig megpróbálhatod elfedni a szagot dezodorral, a tisztán tartás és az egészséges táplálkozás kiküszöböli a bőrödön lévő baktériumokat, amelyek a szagot okozzák. Ha azonban a szokásosnál jobban izzadsz, vagy a testszagod megváltozik, lehet, hogy orvoshoz kell fordulnod.

A személyes higiénia fenntartása

Fürödjön meg naponta legalább egyszer. Próbáljon meg reggel vagy este zuhanyozni vagy fürdeni, hogy megtisztítsa a bőrén lévő izzadságot vagy szagot okozó baktériumokat. Használj antibakteriális szappant a szagok elleni további védelem érdekében. Az általában büdös területeket, például a hónaljad, a lábad és az ágyékod súrold le egy mosdókendővel és a szappannal, hogy segítsen megszabadulni a szagoktól.
Ha napközben sportolsz vagy izzadsz, a lehető leghamarabb öblítsd le magad vagy zuhanyozz le, hogy eltűnjenek a szagok.

Hogyan lehet megszabadulni a testszagtól természetesen

Ha nem tudsz fürdeni, töröld át a bőrödet antibakteriális testtörlővel. Ezeket megvásárolhatja a helyi drogériában.

Alaposan szárítsd meg a tested. A baktériumok hajlamosak a meleg, nedves helyeken szaporodni, ezért fürdés után törölközővel töröld szárazra az egész tested. Ügyelj arra, hogy azokra a területekre összpontosíts, ahol a nedvesség könnyen megtapad, például a hónaljra vagy az ágyékra. Addig töröld a bőr9d a törölközővel, amíg teljesen száraz nem lesz.
Ha teheted, hagyd el a fürdőszobát, miközben megszárítkozol, mivel a gőz a bőrödre kerülhet, és újra nedves lesz a tested.

Testszőrzet és a baktériumok

Nyírja le a felesleges testszőrzetet, hogy megállítsa a baktériumok szaporodását. A baktériumok a testszőrzetedben szaporodhatnak, ha az nedves lesz, és olyan helyeken, mint a hónaljad és az ágyékod, szagokat zárnak be. Ha csak egy könnyű nyírást szeretne, használjon egy kis ápolóollót a szőrzet rövidítésére. Ellenkező esetben elektromos trimmelővel vagy borotvával teljesen eltávolíthatja a szőrzetet, így nem marad szag.
Legyen óvatos, amikor a hónaljszőrzetet vágja. Borotvahabbal kell leborotválnod, majd ha ezzel végeztél, mosd le a hónaljadat. Ha ezzel végeztél, kend fel még több borotvahabot, és használj borotvát a testszőrzeted nyírása közben. Ügyelj arra, hogy óvatos légy, nehogy véletlenül megvágd magad.
A kellemes illat érdekében borotvahabot vagy aftershave-et használj, amikor trimmelsz.

Dezodor és izzadásgátló

Használj dezodort és izzadásgátlót. Ha izzad a hónaljad vagy a lábad, válassz olyan izzadásgátlót, amely alumíniumalapú, hogy segítsen elzárni a pórusaidat. Alkalmazza az izzadásgátlót a hónalja alatt vagy akár a talpán, hogy megakadályozza az izzadás kialakulását. Sok izzadásgátló dezodoráló illatanyagot is tartalmaz, hogy segítsen elfedni a szagokat, ezért válassz olyan illatot, amelyik tetszik.
Ha nem izzadsz rendszeresen, izzadásgátló nélkül is vásárolhatsz dezodort. A dezodor savas kémhatású, és segít elpusztítani a szagokat okozó baktériumokat a bőrödön.

Megfelelő öltözet

Viseljen tiszta, lélegző vagy nedvességelvezető ruházatot. Kerülje a koszos vagy büdös ruhák viselését, mivel azok újra baktériumokat juttathatnak a bőrére. Keresse a természetes szálakból, például pamutból, gyapjúból vagy selyemből készült ruhákat, mivel ezek lehetővé teszik a levegő áramlását és könnyebben megakadályozzák az izzadást. Ha sportolsz vagy sokat izzadsz, válassz nedvességelvezető anyagokat, például poliésztert, nejlont vagy merinógyapjút, amelyek felszívják az izzadságot a bőrödről, így segítik a szagokat okozó baktériumok elleni küzdelmet.
Egyes nedvességelvezető szövetek megtarthatják a szagokat, ezért mindenképpen mossuk ki őket, amint lehet.

Vegyél fel antibakteriális zoknit, ha lábszagod van. Ellenőrizze a zokni csomagolásán az olyan kifejezéseket, mint „antibakteriális” vagy „antimikrobiális”, mivel ez segít elpusztítani a szagot okozó szervezeteket. Alaposan szárítsa meg a lábát, mielőtt felveszi a zoknit, hogy a nedvesség ne ragadjon meg benne. Csak tiszta pár zoknit viseljen, hogy a baktériumok ne kerüljenek a bőrére.
Antibakteriális alsóneműt is találhatsz, ha az ágyékod környékén testszagod van.
Ha teheti, járjon mezítláb, vagy viseljen nyitott orrú cipőt, hogy javítsa a légáramlást a lába körül.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.